7 juli 2013

Jag bor i Sveriges vackraste stad

HAMNEN Det är viktigt att ordna en turistisk miljö i hamnen. Härifrån utgår Sommens gamla ångbåt Boxholm II, så därför har arkitekterna arbetat hårt och tagit till all sin fantasi när husen vid hamnen byggdes. Det här är betydligt vackrare, än Gamla stan i Stockholm.

En gammal elev till husse, som jag inte tänker avslöja vad hon heter (=Ida), lade in en bild på Facebook från huvudstaden och påstod att ”Stockholm är bra vackert”.
Kanske det om man inte har något att jämföra med. Jag hävdar bestämt att Tranås är betydligt vackrare. Dessutom bevisar jag det idag med mina bilder. Alla tagna i just Tranås.
Tji fick du gamla elev (=Ida)


Hej så länge
Sverker

Leg turistambassadör

BREDSTORP Till stadens idrottscentrum samlas många som kommer från främmande städer. De kanske ska spela fotboll, bandy, eller hockey. En del föredrar att hoppa höjd och slänga slägga. Därför är det viktigt att Bredstorp anlades med estetiska värden i blickfånget. Titta bara på staketet som knappast står något fängelse efter. Jämför gärna med den Stockholms fula stadion. Finns det någon grusplan där?

INFART Kommer du in i Tranås från Ydre, så är detta vad du möts av. Till höger kan du skåda vad som är kvar av Tranåsverken. I bakgrunden ser du Tranåsbostäders arkitoniska pärlor. Detta slår Essingeleden med hästlängder.

STOERYD Det var Tranåsbostäder som byggde upp Stoeryd en gång i tiden. Vackra hus med många våningar. Det finns många, många fler lika vackra hus där. Numera ägs husen av någon annan, eftersom Tranåsbostäder sålde det mysiga området. Vad har Stockholm? Inget skulle jag vilja säga.

MINIMALISTISKT På det här fina tankstället fyller husse bilens tank då och då. Det är roligt att man satsar på att erbjuda en spännande arkitektur på en bensinstation, även om det bara finns diesel att köpa där. I Stockholm är alla bensinstationer fula och de har många fula pumpar med bensin i också. Vem behöver bensin, när det finns diesel?

CENTRUM Svartån rinner rakt genom Tranås. Därför är det väldigt viktigt med bebyggelsen jämte ån. Det är ju normalt strandskyddat område. Här kan du se hur en bilfirma har dragit sitt strå till stacken för att försköna min stad. Jämför gärna Strömmen i Stockholm. Ligger det några bilfirmor där?

KIRUNA Om du kommer från Kiruna och ska svänga in till Tranås, så får du allt ta den den norra infarten. Då passerar du nästan meddetsamma denna vackra byggnad. Där arbetar min resurshusse. Det är han som har sett till att de stora vita grejerna till höger har skummats. En dag kanske du placerar din rumpa på en dyna, eller möbelstoppning, som är tillverkad av en liten, liten bit från en av de stora korvarna. Det finns väl ingen som gör madrasser i Stockholm?

2 kommentarer:

  1. Vänta, det kommer mer bevismaterial. Stockholm är lite finare, lite bättre (o lite dyrare). :)

    SvaraRadera