5 juni 2013

Lucy har frihet – jag är fängslad


CLOSED DOOR

Let me in. Let me in. Let me in. Let me in.
Let me in. Let me in. LET ME IN. LET ME IN
LET ME IN. LET ME IN. LET ME IN. LET ME IN.
LET ME IN. LET ME IN. LET ME IN. LET ME IN.
LET ME IN. LET ME IN. LET ME IN. LET ME IN.
LET ME IN. LET ME IN. LET ME IN. LET ME IN.
LET ME IN. LET ME IN. LET ME IN. LET ME IN.
LET ME IN. LET ME IN. LET ME I

Oh, uh, hello

I did not expect an answer
I did not expect an entrace
I did not expect this room to be
so unbelievably dull
So, uh, goodbye

(Ur I Could Pee on This
and other poems by cats
)


FRIHET När Lucy vill gå ut, så går hon ut. När Lucy vill gå in, så hoppar hon in. Hon kommer och går när hon vill. Jag är ständigt övervakad av min fångvaktare (=husse).

Helt plötsligt kan Lucy bestämma sig för att det skulle vara trevligt att gå ut. Då går hon ut.
Helt plötsligt kan Sverker (=jag) bestämma sig för att det skulle vara trevligt att gå ut. Då får jag tjata på husse. Krafsa på honom, pipa och till och med skälla. Då kanske jag får gå ut.


Under tiden som jag sitter fängslad hemma med dålig mat, kan Lucy komma och gå som hon vill. Dessutom finns det alltid mat åt henne i köket. Jag har bara mat synnerligen korta stunder, men också i köket.
Om Lucy vill kissa kan hon antingen gå på låda, eller gå ut. Jag har ingen låda, utan måste gå ut även om det regnar. Och när jag väl kommer ut, så får jag ofta ha koppel på mig, fastän lastbilen hann stanna.
– Du lyder ju inte när jag ropar på dig, försvarar husse sitt tilltag att hålla mig i fängsel även under det som förr var min frigång.
Lucy lyder aldrig, nästan, och hon har varken koppel eller fångvaktare när hon är ute.
Livet är aldrig rättvist.

Hej så länge
Sverker

Leg. fånge

FÄNGSLAD Ställer jag mig på tå, så kan jag se lite av friheten utanför. Jag skulle också vilja ha ordnat så jag kunde gå ut och in när jag vill. Särskilt om det finns någon löptik i trakten.

MAT När Lucy känner sig lite hungrig, vilket jag alltid gör, kan hon bara gå ut i köket. Där har hon alltid mat som väntar. När jag går ut i köket finns där aldrig mat, utom en kort stund på morgonen och en kort stund på kvällen.

SKUTT Med ett litet skutt kan Lucy antingen skutta ut eller skutta in. Varför ska hon ha sådana förmåner, när jag inte har några?

NOSA Lucy kan stanna och nosa på ett hörn hur länge hon vill. Det är ingen som säger: ”Kom Lucy, vi måste skynda oss” . Eller som rycker till i ett koppel, så man flyger framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar