3 juni 2013

Avslöjande bilder på latkattan LucyDen här fina boken ”I Could Pee on This” fick husse i present av min familj i Seattle. Naturligtvis var boken vald av förekommen anledning när kissemissen Lucy bodde hemma hos mig.
Dagens dikt idag får du översätta själv. En liten engelsk övning, kan man säga.WORK
They say there are
Twenty-four hours in a day
But I’m only up three of them
And two I consider overtime
Vad gör den franska kattan, den före detta gatflickan i Toulouse, hos min Per hela dagarna? Nu är hon avslöjad. Hon har samma sysselsättning som hon hade här hemma.
I gårdagens intressanta inlägg, kunde du se hur hon arbetar som datageni. Men det är inte långa stunder.
Nej, vad hon gör är sover. Du kan se det på de avslöjande bilderna jag publicerar idag.
I morgon blir det fler avslöjanden om kattan Lucy, som inte vill bo hos mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. grävande journalist

VÄRMEKUDDE Att ligga och sova på en förstärkare blir ju varmt och gott. Sedan att överhettningsskyddet sätter av förstärkaren då och då, tycker hon inte spelar någon roll. Att sedan min Per blir lidande, bryr sig inte den egoistiska kattan om ett dugg.

FÅTÖLJ Det där är faktiskt min fåtölj. Alla fåtöljer är nämligen mina. Tydligen har kattan tagit sig friheten att ockupera mina ägodelar hos min Per. Hon var likadan när hon bodde här. Ibland hoppade hon upp i fåtöljen jag redan låg i.

UTEVILA Där kan Lucy gärna få ligga för mig. Stolarna är för vingliga för min smak. Jag kan ju hoppas att stolen välter när hon hoppar upp. Det skulle vara roligt.

6 kommentarer:

 1. Lilla Lucy så söt! Men du kan trösta dig med att hon bor i töntiga Mantorp. Tranås är mycket tuffare. Vi beundrar förresten din lejonman du har i nacken Sverker - mycket stiligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har jag en lejonman?
   Jag håller med om att Mantorp har osedvanligt hög töntfaktor. Dessutom har hon inga körsbärsträd att klättra i.

   Radera
 2. Katter är ena riktiga svikare! Vi hade en katta som var svart som natten. Hon rymde och blev väl till en vildkatta, för hon dök aldrig upp igen!
  Såna är dom!! / Lu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet. Rymmer de inte, så flyttar de till bättre mat.

   Radera
 3. Ja, du har som ett buskage i nacken. MYCKET stiligt och respektingivande. Förstår att Lucy låtsas sova när du kommer. Hon tror förstås att du e ett lejon och då spelar hon död där hemma i Tönt-Mantorp.
  Ellen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när du säger det. Varför skulle inte Lucy bli imponerad av mig? Jag är ju stiligast av alla! Men ett lejon … Jag är nog mer imponerande än så.

   Radera