7 juni 2013

Det var hit Gustavstårtan skulle åka

SOLSKENSTÅRTA Här står tårtan och väntar på att någon ska äta upp den. Eller några. Kommer även Sverker ingå i den skaran?

Som du kanske kom ihåg så bakade min husse och jag en tårta igår. Vi skulle även åka någonstans, men jag höll det hemligt. Jag gav en liten ledtråd att det kanske skulle finnas en katt där, som heter Lucy.

Som du kanske gissade så åkte vi till min Per i Mantorp. Det är där man bor, om man är lite snål och inte vill betala mycket mer för att bo i Linköping.
Min Per heter inte bara Per, utan han heter Gustav också. Det hette hans morfar. Han heter Lars, fast det är efter farfar.
När vi kom till min Per såg vi ingen katt, men hon hade lämnat kvar lite mat till mig. Det var tonfisk.
Sedan gjorde vi tårtan färdigt. Då ska man vispa grädde och då blir det en skål att slicka. Per har en komplett oduglig vispskål. Vi såg ingen katt under tiden.
Har man gjort en tårta, så måste man äta upp den. Eller äta utav den. Vi satt ute och åt. Jag fick en egen bit. Hurra för min Per! Under tiden vi fikade kunde vi blicka ut över Östgötaslätten, men vi såg ingen katt.
En promenad efter maten sitter alltid bra, så vi tog en promenad efter maten. Jag gick mestadels utan koppel. Jag såg lite hus och ett och annat tåg som körde förbi, men jag såg ingen katt.
När vi så kom hem monterade vi skottkärran som min Per hade fått av min husse. Jag hjälpte min Per och såg till att allt blev rätt och riktigt. Men jag såg ingen katt.
Efter en liten pratstund inne i huset, var det så dags att åka hem. Jag satt i bilen och såg att min Per vinkade av mig.
Men jag såg ingen katt.

Hej så länge
Sverker

Leg. namnsdagsuppvaktare

VÄRDELÖS Min Pers vispskål är helt värdelös. Botten sitter för långt ner, så jag räcker inte med tungan när jag ska slicka. Ibland önskar jag att jag hade en kameleonttunga.

FIKADAGS Då var det klart för namnsdagsfika, frånsett en sak. Det fattas alldeles tydligt en Sverker-tallrik. Ska jag bli utan tårta?

SNÄLL-PER I vanliga fall brukar jag bara få fördiska, men hos min Per fick jag minsann en egen tårtbit. Jag funderar också på att flytta dit precis som Lucy.

PROMENAD Ser du? Inget koppel! Jag promenerade faktiskt mesta promenaden utan det rörelsebegränsande kopplet. Det var tur det, för i Mantorp finns mycket att nosa på.

HJÄLP Det kan vara bra att ha en vän, som kan hjälpa till varje gång man ska montera skottkärror. Därför kan min Per vara glad över att han har mig som bistod honom vid monteringsarbetet.

6 kommentarer:

 1. Är kattan rädd för dig eller varför går hon och gömmer sig när du är där? Vad snäll din Per var i alla fall, som gav dig en egen tårtbit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon pussade mig ju förra gången jag var där. Och jag är inte påstridig ett enda dugg. Det är nog bara det att hon inte vill hem med tanke på den mediokra mat hon får här.

   Radera
 2. Din Per verkar vara en ytterst sympatisk person. Risken är att Lucy blir odrägligt bortskämd hos honom och får divafasoner/E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är bortskämd och har divafasoner och min Per är jättesnäll.

   Radera
 3. Så duktig med skottkärran Sverker! Du kan visst allt. Men tårtan såg lite klen ut. jag såg varken korv eller leverpastej?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas på bättre tårta på söndag. Då fyller jag år. Jämna 13 år minsann.

   Radera