23 juni 2013

Fräck stöldliga härjar i Tranås

FRÄCKA Fastän jag står alldeles i närheten, så hör jag de tjuvaktiga fåglarna inne i körsbärsträdets lövverk. De är inte bara fräcka, de är fula också.

Vid sällsynta tillfällen kan det så här års vara lämpligt att skörda körsbär. Agnes och jag har plockat jättemånga av de röda godsakerna. Så dock inte i år. Ett gäng kriminella individer har lagt beslag på hela skörden som fanns i mitt körsbärsträd..

Precis lagom när de goda körsbären skulle hava varit lämpliga att skördas, så var de redan uppätna. De skyldiga till denna synnerligen allvarliga kriminella handling är ett gäng fåglar som stryker omkring och gör livet surt för hederliga västgötaspetsar och hussar.
I är blir det alltså ingen körsbärssaft, ingen körsbärsmarmelad och inga körsbärskärnor att spotta på varandra. (Jag äter kärnan också.)
Ibland är det fiskmåsar som länsar trädet, ibland, som i år, björktrastar med god hjälp av skator. Livet är svårt ibland. Vi får väl gå och palla hos grannen.
Husse funderar på att tillverka ved av körsbärsträdet.

Hej så länge
Sverker

Leg. tjuvjägare

OSTULET Titta noga, för det här är det enda körsbäret jag såg, som ännu inte var stulet för en timme sedan. Antagligen är det borta nu.

MARKGÖDNING Tittar du ner, så ser du inte bara dina fötter. Du ser också körsbärskärnor och skaft och lite halvätna bär. Det enda det duger till är att göda gräsmattan, säger husse.

TJUV Ser du den fule rackaren som gömmer sig i trädet? Det är en av stöldligans mer framstående medlemmar. Han skulle göra sig bättre inburad eller uppstoppad på byrån, andra till varnagel.

BLADBAJS Bladen under körsbärsträdet har blivit alldeles nedbajsade av de äckliga fjäderfäna. Det är inte alls snyggt. Nej, man ska bajsa under buskar och sedan krafsa över.

FÖRR Om du går tillbaka till förr i tiden, tre dagar sedan, så såg det ut så här. ”De ska bara bli lite mörkare, sedan ska vi plocka körsbär”, sade husse till mig. Men se då fanns det inga bär kvar.

6 kommentarer:

 1. Idag har det varit en riktig deppig dag, när jag saknat de som inte längre finns kvar hos mig. Din sida piggade upp mig lite. Tack Sverker, du är en glädjespridare/E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är till för att pigga upp. Det är roligt att att kunna pigga upp dig.

   Radera
 2. Det var ena fräcka fåglar att käka upp DINA körsbär Sverker! Hur ska du hämnas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såga ner trädet, så får de svälta.

   Radera
 3. De härjar tydligen över hela landet. Hos mig var tjyvligan framme och stal jordgubbarna som nästa var klara att skördas! / Lu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste bli ett stopp på det här. Var är polisen?

   Radera