18 mars 2013

Se skuggan av en västgötaspets

VACKERT Så här fin kan en skugga bli om det är jag som gör den. Idag är sista chansen på ett tag att se några skuggor. Imorgon försvinner solen och den kommer att vara borta några dagar.

När solen skiner är det extra vackert utomhus. Inte bara det att min päls blänker extra mycket i solstrålarna, utan det bildas också en skugga av mig. Det blir alltså en dubbelsverker, vilket gör en solskenspromenad extra njutbar.

Fast det är inte bara positivt med skuggor. Husse gör en skugga också. Det är fullt tillräckligt med ett exemplar av honom.
Står du på min balkong en dag när solen skiner och det är is på sjön, kan du se skuggan av mitt hus och några trän. Står solen riktigt lågt, vilket den gör på vintern, så kan man tro att jag bor i ett höghus. Så är dock inte fallet.
Nu ska jag skynda mig ut och göra lite skuggor innan snöstormen kommer i morgon.

Hej så länge
Sverker

Leg. skuggare

ISHUS I Jukkasjärvi finns ett ishotell som lockar mycket folk. Hemma hos mig har jag ett ishus, som också borde fungera som en turistmagnet. Visserligen kan man inte bo i det, men det går att se. Och vem vill bo i ett ishus?

SOL En sol är väldigt bra att ha om du ska göra en skugga. Det går med lampa också, men inte mitt på dagen. Mellan träden ser du en sol, men helst ska det inte stå några träd i vägen, om skuggan ska bli riktigt bra.

FACIT Tänk vad bra att jag kan visa dig exakt hur det går till att göra en skugga. Ställ dig bara på en gammal tennisbana som solen skiner på. Sedan går allt automatiskt. Om solen står rakt ovanför dig, blir skuggan inte lika bra som skuggan på bilden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar