12 mars 2013

Döden drabbade Uppsala centrum

ENSAM Precis utanför där min Agnes bor har de spolat en fin isbana. Där gick jag, för det var många andra hundar som hade gått där också. Men jag var ensam.

Vakna!!! Jag rafsade på husse och tog av honom täcket.
Detta är en åtgärd jag brukar praktisera när det är dags att gå ut för mig (=när tidningen kommer). Det var precis det jag gjorde lördags morse i Uppsala.


I Uppsala kunde man förvänta sig att det skulle vara ett liv och ett kiv klockan 05.14. Men icke. Jag blev väldigt besviken. Inte en enda hund mötte vi, fastän vi tog en kort sväng i stadens mörka och öde centrum. Nog för att jag kände spår efter flera, som hade varit trevligt att göra bekantskap med. Katter och studenter lär vara nattdjur, men inte ens några sådana såg vi.
Jag förstår inte varför vi ska åka till Uppsala, när man inte får träffa någon. Till och med kajorna sov.

Hej så länge
Sverker

Leg. morgonvandrare

JÄRNVÄG Om du vill komma till centrum av den lilla staden, som jag ville, så måste du passera järnvägen. Du förstår kanske bättre när jag säger att det är samma som om du skulle vara på Ängarydsgatan och skulle vilja till Tranås centrum. Då måste du också passera järnvägen, men under. I stora städer bygger man tunnlar.

RÖTT När jag närmade mig centrum så var det rött ljus för alla obefintliga bilar. Gatorna var tomma, som du ser. Inte ens en katt i sikte. De enda som fanns på gatorna var Sverker och husse, men vi var ganska dekorativa. I alla fall jag.

LIV Inne på den här restaurangen, som har onyttig mat som specialitet enligt husse, så såg vi det första tecknet på att Uppsala inte hade drabbats av en neutronbomb under natten. Lokalen behövde tydligen städas. Hemma skulle det också behöva städas, men det finns ingen som vill det.

HEMMA Det är inte mitt hemma, som du kanske förstår, utan min Agnes hemma. Tora, Anders och Felicia bor där också. Julia med, men hon är i Frankrike och Isabell, men hon är i USA. De bor inte i hela huset, om du nu trodde det. De har inte ens en våning, utan bara en halv. Hemma har jag tre våningar.

2 kommentarer:

  1. Såg du några diken? Eller djur i diken?
    / Wi o Lu

    SvaraRadera
  2. Inte ett enda. Jag börjar tvivla på att Agnes studerar djur i diken.

    SvaraRadera