5 april 2012

En hejdundrandes 15-årsfest

PRESENT Egon fick två jättefina presenter av mig. I ett paket var det väldigt goda tuggben och i det andra paketet fanns det två delikata prinskorvar. Tänk vilken tur Egon har, som har mig som kompis!

Om det var lite påvert (=inte så väldigt bra) med frukosten på fällen, så var Egons födelsedagsmiddag desto vassare. Vid sextiden igår tog jag med mig mina presenter och min husse och åkte hem till Egon.

Egon mötte oss redan i trädgården. Han var väl spänd på vad han skulle få för fin present av mig. Han blev jätteglad, kan jag säga.
Sedan gick vi in, där jag möttes av ljuvliga dofter. Menyn var julaftoninspirerad; spagetti och köttbullar. Du vet det där som Lady och Lufsen äter varje jul. Skillnaden var att våra var spetsade med leverpastejssås. Delikat!!
Egon och jag hade ett eget bord, där vi blev serverade delikatesserna. Egon åt med sin vanliga försiktighet. Jag åt mera manligt; snabbt och grundligt. Fast det var lite snålt tilltaget, tyckte jag.
Nu tror du att det inte var något mer, men där har du fel. Egon hade fått en fin tårta. Vi som kan läsa kunde se att det stod ”Egon 15 år” på den. Den var grann att titta på, men den var ännu grannare att äta. Fast det var också lite väl små portioner som serverades oss. Jag såg nog hur mycket husse och min resurshusse vräkte i sig. De tog flera gånger.
Egons 15-årskalas är nog det godaste jag varit på. Tur att jag har en sådan kompis!

Hej så länge
Sverker

Leg. festprisse


LEVERPASTEJSÅS Egons matte vet minsann hur mat ska tillredas. Sen är hon restauranglärare också. En sådan utsökt rätt! Bara spagetti och köttbullar skulle vara nog, men hon höjde upp kreationen (=grejerna på tallriken) till en ny dimension, genom att hälla på en delikat leverpastejsås. Detta är kokkonst när den är som bäst! Något helt annat än Doggy och vatten.

MERA Dagens jubilar satt och läppjade lite långsamt på sin mat, när jag redan var klar. ”Kan man få lite påfyllning?” Nej, det kunde man inte. Attans!

15-ÅRSTÅRTAN Titta vilken fin tårta Egon fick. Denna tårta var inte bara en fröjd för ögat, utan även en ren fröjd att äta.

OLIKA Jag är nästan färdig med min bit. Bara fördiskningen kvar. Men Egon då? Jag erbjöd mig att hjälpa honom, men det fick jag inte för husse. Inte heller denna gång fick jag påfyllning. Tur att jag åt kvällsmat innan jag åkte hemifrån.

8 kommentarer:

 1. Härliga kompisar Du och Egon.
  Nu skall jag resa långt bort i världen (Asien) och har inte tillgång till dator (självvalt) på över 3 veckor. Jag kommer att sakna Dina kloka inlägg Sverker, men å andra sidan har jag något att se fram emot när jag kommer hem. Jag tror jag har blivit beroende av Din blogg. Ta väl hand om husse. Han verkar behöva ditt stöd och din klokhet./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ska ha en trevlig resa, och välkommen tillbaka till världens bästa blogg.

   Radera
  2. PS Hemmets Veckotidning nr 19, som kommer vecka 19, ska du försöka få tag i. De kommer att ha en väldigt bra artikel om en väldigt smart och stilig västgötaspets som bloggar.

   Radera
 2. Det var ju en 15-årsfest som heter duga. Så vill jag önska dig och husse en Glad Påsk. (Hoppas bara att det inte blir så mycket smällande). Du får hälsa Egon och alla de andra också! (Matte läser ju alltid din blogg och berättar för mig. Tycker ju nästan att jag känner dig och dina nära och kära)./Lotus

  SvaraRadera
  Svar
  1. En Glad Påsk till er också. Jag ska hälsa till Egon. Han kommer till mig på påskafton, minsann.

   Radera
 3. Vår matte o husse sitter just nu på planet hem från Paris och läser din blogg och om Egons härliga partaj! Bra att kunna säja hej från 10000 meter va! / wi o lu (som inte fick följa med)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Paris har jag varit. Synd om Wi och Lu som inte fick följa med. Det finns många intressanta dofter i Paris. Jag har inte flugit. Än.

   Radera
 4. Åh vilken fantastisk fest!! Och vilken tur att Egon har en sån fin kompis som dig! Hoppas ni båda får en fin påskhelg med väldigt mycket godsaker!

  SvaraRadera