6 april 2012

På långpromenad med resursmatte

BLÅÅN Visst är det ett vackert motiv? Ån är inte så dum heller. Om du tycker att den är blå, så beror det på att himlen speglar sig i vattnet. Ser du anden i bakgrunden som startar från vattnet? Det gör den bar för att komma närmare mig, så den kan njuta lite av min skönhet.

Husse har ledigt ett par dagar från lägenhetsröjningen. Äntligen har vi hela dagarna för oss själva. Trodde jag. Vad tror du husse gjorde igår?

– Idag ska jag ut och åka lite, Sverker, sade husse till mig så sådär lite glatt.
Det var igår, ganska tidigt på morgonen. Vi skulle nog åka ganska långt. Så visade det sig att jag inte skulle följa med.
– Du får vara hos Egon och resursmatte, sade husse till mig efter jag hoppat upp i bilen.
Det blir ingen äventyrsresa idag inte, för mig i alla fall, tänkte jag.
Tur för mig att jag har vänner som inte sviker mig på samma sätt som min husse.
Ännu bättre var det att resursmatte såg sin chans att gå en riktig långpromenad med hund. Egon är så gammal, så han orkar bara gå kortpromenader. Han är ju 15 år, och då får han köra moped.
Resursmatte och jag gick jämte ett vattendrag, som hon felaktigt kallade för Svartån. Var och en med synen i behåll kan se att det rätta namnet ska vara Brunån, eller Humusån.
I vilket fall gick vi väldigt långt och det var väldigt roligt. Jag kan här och nu kungöra att det är många tikar som löper, som också hade gått ungefär samma promenad. Inte hela förstås, men de hade avlöst varandra.
En underbar promenad, måste jag säga. Jag döpte promenadvägen till ”De ljuva dofternas väg”.
Tur att resursmatte finns, när husse sviker sin Sverker.
Hej så länge
Sverker

Leg. långpromenerare


STENSTÅ Kan du stå på en sten? Det kan jag. Och detta utan några som helst skyddsmedel. Visst är jag väl duktig?

STENLIGGA Bara så resursmatte skulle se hur duktig jag är, så lade jag mig på stenen också. Här ser du en som inte är rädd för svindlande höjder.

BRUNÅN Skulle du vilja påstå att denna å är svart? Precis, den är brun. Vad var det jag sade? En annan fördel med åar är att inte Egon kan dricka upp allt vatten, särskilt som han inte var med. Finns vattnet i en vattenskål, så drar han sig inte en sekund från att stjälpa i sig allt vatten, så att jag blir utan. Han beskyller mig för samma sak. Med viss rätt.

2 kommentarer:

  1. Det blir ganska många modighets-poäng för att sten-ligga och sten-stå, nästan så du är modighets-poängs-miljonär kan man säga. Tror jag.

    SvaraRadera