19 december 2012

Världens bästa upplysningsexpert korar vinnarna

OMRÅDET I år var det ett område som hade valts ut att deltaga i tävlingen om ”Det ståtligaste upplysta huset”. Området heter, som du kan se, Laurel Crest. Skylten deltar inte i tävlingen.

Husse tyckte att det var hans uppgift att utse det stiligaste huset i området där min David, min Stephanie, min Emily och min Evan bor.
Naturligtvis klarade han inte av det, utan han bad mig om hjälp och skickade bilder på kandidaterna. Dessutom skickade han med några oanständiga bilder, som jag av moraliska skäl inte kan publicera.


Jag har beslutat att tävlingen ska vara rättvis och demokratisk. Det är också viktigt att de som röstar är kunniga i juldekorationsfrågor och fullkomligt opartiska.
För att man ska vara säker på att juryn inte påverkas otillbörligt, beslöt jag om sluten omröstning. För att riktigt säkerställa en extrem hög kvalité på juryn, är jag den ende medlemmen av densamma (juryn alltså). Husse eller Lucy eller någon annan okunnig person har inte fått någon rösträtt.
Omröstningen gick till så att juryn (=jag Sverker), röstade på vem vi (=jag) ville ha som etta, tvåa och trea.
Sedan sammanräknades rösterna enligt ett komplicerat system, som jag inte redogör för. Du skulle ändå inte fatta det.
Till slut låg resultatet färdigt. Det var jag som ordförande för juryn som tillkännagav resultatet. Det var riktigt spännande att få höra vem som skulle vinna. Du kan se på bilderna hur det gick.
Juryns beslut var för övrigt enhälligt.
Hej så länge
Sverker

Leg. upplysningsexpert

UPPLYSNINGSEXPERT För att kunna bedöma vilket hus som är stiligast, över där i Amerika, var husse tvungen att anlita en verklig expert. Någon tillräckligt kompetent jury fanns inte att tillgå på den sidan Atlanten, utan husse fick leta runt i hela världen. Den givna juryn blev förstås jag, Sverker. Vem hade trott något annat.

GULD Här har vi den givne vinnaren. Titta på den stiliga snögubben, polkapinnarnas klara färger, för att inte tala om resten av lamporna, som är så smakfullt placerade. En IKEA-stake i fönstret i husses rum är ett unikt grepp i detta område. Tänk att det hampade sig så att detta är min Davids hus. Vilken tur och lycka. Ett stort grattis till min David, min Stephanie, min Evan och min Emily både till förstapriset och till att bo i detta så tjusigt upplysta hus. (Att just detta hus vann, har inget att göra med att ägarfamiljen tillhör min familj.)

SILVER Bättre än så här kan man knappast välja dekorationer. En stor upplyst hund är en given vinnare, men konkurrensen var stenhård, så det blev bara ett hedersamt andrapris för detta vackra hus. Hade hunden varit en västgötaspets, eller jag hade varit släkt med de som bor där, hade förstaplatsen varit given.

BRONS Jag tycker nog att dekoratören har haft lite svårt att bestämma sig. Snögubbe, hund och en karusell som snurrar. Inget riktigt dominerande. Men det blir naturligtvis ett stort plus för hunden, och just den ger huset den välförtjänta tredjeplatsen. Även här hade en illuminerad västgötaspets bättrat på placeringen ett par steg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar