19 november 2012

Jag – Lucy – förbereder en jul hos Per

HJÄLP Jag hjälper gärna till när någon sitter vid datorn. Jag tar mig gärna en promenad på tangentbordet, eller lägger mig på det.

Just nu är Sverker ute och går med sin resursmatte. Då passar jag, Lucy, på och bloggar lite. Jag har aldrig gjort det förut, men jag har tjuvtittat när Sverker är i farten.
Dagens inlägg ska handla om julen.


Sverker har en husse och en resursfamilj. Jag har en matte och reservhusse. Det är honom jag bor hos nu. Han är Sverkers husse också.
Nu vet jag att min reservhusse och min matte ska åka bort i jul. Det är inte kul. Ska jag bo ensam hemma då? Ska jag bli hemlös igen?
När Per kom på besök så kom jag på en fiffig sak. Jag kan bo hos honom i jul. Därför var jag extrasnäll mot honom och spann sådär inställsamt som bara en katt kan göra. Jag hjälpte honom med hans dator, höll honom sällskap när han åt och hjälpte honom med vinvalet (jag är ju fransyska!).
Fattade jag rätt, så kommer jag fira jul tillsammans med Per. Nu längtar jag till julen, för han var inte snål med att ge mig godbitar att äta och han har ingen hund som försöker stjäla maten ifrån mig.
Hej så länge
Lucy

Leg. fransk skönhet

VINEXPERT Vem skulle väl vara världens bästa vinexpert om inte en fransyska? Blygsam som jag är, så måste jag tillstå att så är fallet. Jag kanske inte är bäst, men jag är bättre än Sverker.

ARBETSSÄLLSKAP Ibland behöver jag inte hjälpa till, men då kan jag lägga mig på bordet och sprida en trygghet omkring mig. Sverker ligger aldrig på borden och sprider trygghet. Han ligger vid fötterna, men då ser man ju inget.

MATSÄLLSKAP Det franska köket är bekant för alla och envar. Jag är extra kunnig i denna exklusiva kokkonst, efter att ha gått igenom många restaurangsoptunnor i Toulouse under min tid som fri storstadsvagabond. Men bara sallad är lite torftigt. Hoppas jag får lite kött hos Per i jul.

14 kommentarer:

  1. Men hej Lucy, kul att du bloggar! Bara nu inte Sverker blir ond på dig för att "snodde" hans blogg...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är min blogg och bara min. Jag tycker inte om att Lucy gör så här
      En arg Sverker

      Radera
  2. Lucy borde kanske skaffa sig en egen blogg, eller vad säger du Sverker?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skulle hon aldrig klara. Dessutom finns ju en risk att hon skriver på franska. Dessutom vem vill läsa om sova – äta – gå på lådan – sova – fjanta sig – sova och så vidare.

      Radera
  3. Nu har väl Lucy passerat gränsen i alla fall/E-beth

    SvaraRadera
  4. Attan, har bloggen kapats av kattan? / Wi o Lu

    SvaraRadera
  5. Heja Lucy, tjejer kan också! Kör på!!!
    Göran

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är Sverker som återtagit bloggen. Tjejer kan tydligen stjäla.

      Radera
  6. the two of you *could* share a blog.... Then neither of you would have to work too hard.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I can share a blog, but not with a CAT!!!

      Radera
  7. Hej Lucy!
    Vad roligt att höra sin sköna stämma här också! Du ska få ett litet tips från oss fyra svenska bondkatter: håll dig god med din hund, det blir bara tråkigheter från husse annars även om allt är hundens fel!

    Ta hand om dig!/
    Semlons fyra katter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är aldrig mitt felet. Lucy felar däremot ofta.

      Radera