23 november 2012

Är du också smartare än en polis?

TESTPERSONERNA Testet ”Smartare än en polis” hade två deltagare: den fula och lite smådumma kattan Lucy och den stiliga och smarta västgötaspetsen Sverker.

I senaste ”Veckans brott”, så påstod Leif GW Persson att poliser inte åt så mycket korv som förr. För att få detta bekräftat tog sig reportageteamet till en av polisens lunchrestauranger. Väl där tillfrågades flera poliser om sina matvanor. Det vanligaste svaret var:
– Nej, vi äter inte så mycket korv numera, vi äter nyttigare sallad.


Detta påstående är ju rent häpnadsväckande. Skulle sallad vara nyttigare än korv? Där föll polisens anseende hos mig som en gråsten i Filippinergraven. Inte särskilt smart uttalande om man vill ha allmänhetens respekt. Vad kan vara nyttigare än en korv?
För att testa hur smarta jag och Lucy är, så gjorde vi ett test här hemma i köket. På ett fat lade jag lite korv och på ett annat fat lite sallad. Sedan fick vi välja, för att på så sätt testa vår smarthet. Skulle vi välja den nyttiga korven, den onyttiga salladen eller rentav bägge?
(Du kan göra samma test hemma, så kan du se hur smart du är.)
Vilket som var rätt svar? Ja, vad skulle du välja? Korven förstås, salladen kan ligga på fatet och vissna.
Till och med Lucy var smartare än en polis.
Hej så länge
Sverker

Leg. testledare

TESTOBJEKT För att du ska kunna genomföra samma test hemma, behöver du ha två små tallrikar. På den nyttiga tallriken lägger du lite falukorv (till katter) eller mycket falukorv (till västgötaspetsar). På den andra onyttiga tallriken lägger du lite sallad. Sedan behöver du en västgötaspets (eller i värsta fall en annan hund) och en katt.

TEST 1 Först ut att testa var den franska kattan. Hon överraskade med att välja rätt tallrik utan att tveka. Hon slängde sig direkt över falukorven. Salladen tittade hon bara föraktfullt på. Hon kanske inte är så dum ändå?

TEST 2 Svisch sade det, och så var den nyttiga korven slut. Tallriken blev tömd på korv och renslickad på nolltid. Salladen bevärdigade jag inte med en blick, men det var bäst och se så det inte hade fallit ner en korvbit på golvet. Lucy skakade på huvudet av hänförelse över min snabbhet.

4 kommentarer:

  1. Det är bara att konstatera Sverker ÄR bäst i test ;-))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet. Fast den här gången låg ju inte ribban så högt.

      Radera
  2. Du är klart kvalificerad, för att inte säga överkvalificerad för polishundskolan. Eventuellt en rektorstjänst

    SvaraRadera