21 november 2012

Allt trevligt bara försvinner

TREVIGT När Egon var hos mig gick vi ut på promenad i den fina skogen på de fina stigarna. Det tyckte både Egon och jag var trevligt. Det fanns också mycket att nosa på, vilket ökade trivsamheten ytterligare.

En gång i tiden, för inte så länge sedan, fanns min bästa vän Egon. Han och jag brukade gå ut på promenad i min bästa skog. Nu håller de och ta bort skogen, så nu vet jag inte var jag ska gå och inte med vem.

Det är mycket som har ändrats här på sistone. Således har min bästa promenadskog bara försvunnit. Den ligger numera ner i stora högar. Husse tröstar mig med att det kommer att finnas en ny nästan lika dan skog om sådär 60 år, så jag får väl vänta till dess.
När husse var liten, kunde han gå ut och plocka smultron i kohagarna. Det var på samma ställe som det sedan blev skog. Tänk vad saker och ting kan ändras.
Men det konstiga är att skogen försvinner ungefär samtidigt som Lucy kom. Finns det något samband?
Hej så länge
Sverker

Leg. badbildsförmedlare

STIGLÖST Mina stigar har numera förvandlats till gyttjiga hjulspår. Skogsvägen ser likadan ut, men det är bara fötterna som sjunker ner. Inte hela benen ner till magen.

HORISONTALSKOG Numera ser min skog ut så här. Inte mycket att ströva igenom. Jag tycker att den var trevligare när den stod upp.

JÄMFÖRELSE Om du tittar på första bilden så kan se om du upptäcker några skillnader. Det första du ser är att inte jag och Egon finns med. Men tittar du riktigt, riktigt noga, så ser du att både stigen och träden är borta. Vattenpölar är aldrig roliga att gå i, fast det tyckte Egon.

2 kommentarer:

  1. Varje plats har sin tid Sverker. Men det är inte omöjligt att det kan finnas ett samband mellan en ful katt och en ful f d skog!
    / Wi o Lu

    SvaraRadera