18 oktober 2012

Jag slog nytt världsrekord idag

BÖRJAN Här har jag precis vikt in på skogsvägen från min väg. Det är precis så du också ska göra om du vil pilgrimsvandra världsrekordvägen.

Så var det dags igen. Vadå, tänker du. Jo, det var dags för mig att slå ännu ett världsrekord. Denna gång i distanspromenad. Det nya världsrekordet lyder 7,34 kilometer och promenerades på 1 timme, 34 minuter och 37 sekunder.

Då kanske du tänker så här: Det var inte märkligt långt och inte så fantastiskt snabbt. Kan det verkligen vara ett världsrekord? Fast då vet du inte vilken gren det gäller. Det vet jag: RHEHDP (Rehabilitering av Husse Efter Hjärtoperation Distans-Promenad). Det är jag som är husses personliga tränare. För att du ska se att jag inte ljuger (vilket aldrig har hänt), så är hela promenaden dokumenterad med äkta bilder i färg.
Jag vill tillägga att det är ganska backigt på sina ställen, vilket gör det hela extra beundransvärt – av coachen (=Sverker) alltså.
Dessutom är det värt för dig att veta att jag sprang mycket längre än vad husse gick. Bland annat var jag tvungen att ränna efter en svart och vit katt och en ekorre.
Hej så länge
Sverker

Leg. världsrekordhållare

SKOGSVÄGSLUT Nu tar skogsvägen slut. Då kommer du ut vid basebollsplanen. Då måste du svänga till vänster och gå på trottoaren, för på Kommunalrådsvägen kommer det bilar. En del bilar är röda, som du kan se. Ser du mig, Sverker? Jag går långt fram på vänster sida och är snart vid trottoaren.

KORSA Efter att ha gått Kommunalrådsvägen en bit, ska du gå över gatan så du kommer till det nya bostadsområdet. Då är det noga att se sig om, för som du vet kan det komma bilar. Bostadsområdet ska du gå rakt igenom.

KOMMUNALRÅDSVÄGEN När du kommer ut från bostadsområdet, har du en farlig sträcka framför dig. Då måste du gå på vänster sida och får inte korsa vägen. Detta oavsett hur gott det kan lukta på andra sidan.

KLUNKEN Första vägen som du ser till höger ska du svänga in på, men du får inte gå över själv. Husse ska säga till när du får korsa Kommunalrådsvägen. När du gått en liten bit på den lilla grusvägen kommer du till Klunken. Vill du bara gå en ganskalång promenad, så svänger du till vänster. Orkar du gå världsrekordvägen, så väljer du att gå rakt fram.

KÄMPIGT Den här vägen är lite jobbig. Den går uppåt i minst en kilometer, men sedan slutar den med en brant utförsbacke, så det jämnar ut sig. Som tur är kan man dricka vatten på vägen.

KOMMUNALRÅDSVÄGEN Den branta backen kommer ut på Kommunalrådsvägen, fast mycket längre bort. I början kan jag gå lite som jag vill, men sedan är det risk för mer trafik. Då måste jag hålla reda på husse, så jag går jämte honom. Lägg märke till att de har både asfalt och belysning. Det finns inte på min väg.

HEMMAVID Nu är jag snart hemma. När jag gick svängde jag in på skogsvägen som du ser till vänster. Eftersom jag bor borta vid kurvan du ser rakt fram, så kom jag från andra hållet och svängde alltså höger. Det är så du ska svänga när du ska gå samma världsrekordväg.

VÄLKOMMEN När jag kom hem så dök Lucy upp och började stryka sig omkring mig. Ytterst pinsamt. Jag hoppas verkligen att ingen såg det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar