14 juli 2012

Utan hjälp hade gräsmattorna varit gräsliga

FEL Du tror förstås att det här är husse som går och klipper gräs på slänten. Det är det inte, även om man tycker att han skulle vara gammal nog att kunna klara det själv. Du kan gissa vem det är som klipper, om du känner för det.

Det allra mesta av mina gräsmattor klipper Stig. Han är tyst, arbetsam och uthärdig. Han arbetar både dag och natt. Sedan har vi sådana gräsmattor som Stig inte klarar. Det är meningen att husse ska göra de jobbiga avsnitten, men det gör han inte. Latmasken.

För att slippa utföra tungt arbete och smita undan, gick husse och skaffade sig en hjärtinfarkt i påskas. Enligt egen utsago hamnade han i ett rum på sjukhuset som såg ut som en rymdkontroll. Dessutom har han fått doktorn att säga, att husse inte ska syssla med tungt kroppsarbete. Att se det var en tillsägelse som husse har tagit fasta på ordentligt. Man kan säga att det förslaget passade honom perfekt.
Nu anser husse att han inte kan klippa gräset i slänten och hur tror du att det hade sett ut där om inte jag hade haft vänner?
Som tur är så har vi min resursfamilj. Alla har ställt upp; resursmatte, resurshusse och resursmattes bror Calle. Nu senast var det resurshusse som tog hjälp av gräsklipparen och förkortade det vildvuxna gräset.
Du kan bara tänka dig hur det hade sett ut här hemma i min trädgård om jag inte hade haft min resursfamilj och Stig.

Hej så länge
Sverker

Leg. hemmansägare


RESURSHUSSE Nu kanske du ser bättre att det är resurshusse som kommer tågande med min gräsklippare på slänten. Naturligtvis övervakar jag det hela, så att gräset klipps som gräset ska klippas.

STRANDEN De enda gångerna det är någon vid stranden i år, är när gräset ska klippas. Badstegen ligger fortfarande på land, och mäter man temperaturen är det obehagliga 15 grader i vattnet. Inte ens husse badar. Och inte resurshusse heller, men han klipper i alla fall gräset.

STIG Ja, så här kan det gå till när jag övervakar att Stig jobbar som han ska. Husse orkar inte ens övervaka, han bara sitter och läser. Som du förstår är denna bild sedan förra året, för den här sommaren har inte lockat till utomhusaktiviteter. Om man inte räknar Stig, förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar