12 juli 2012

Dagens vattenaktivitet regnade inne

UPPIFRÅN Ska man ut och paddla på sjön är det lagom med vatten om man bara har det under sig. Fyller det på uppifrån, är det bekvämast att stanna hemma och titta på gamla båtminnen istället för att skaffa sig nya erfarenheter.

Det var redan beslutat och planerna var klara. Vi skulle paddla kanot idag! Det vill säga husse skulle paddla och fotografera. Jag skulle vara ett dekorativt inslag i vattenfarkosten när vi gled fram längst med stranden. Så var det tänkt.
Nu har vädret gjort att vi skulle ha behövt en tredje person som skulle befriat kanadensaren från det vatten som skulle ha fyllts på uppifrån.
Så idag får jag skriva om något annat och kanotfärden får vänta.


Dock vill jag inte gärna släppa mitt marina temaför dagen. Därför ska jag visa dig lite andra båtbilder. Här finns nämligen en hund med båterfarenheter.
Jag har åkt på jättestora båtar, vilket är tråkigt eftersom jag fick sitta i bilen. Det har jag fått göra varje gång både när jag har åkt bil och när jag semestrade i husbil.
Sedan har jag åkt kanalbåt i Frankrike också. Det är precis samma sak som att åka husbil, fast man åker på vatten och det finns fler rum att kila runt i. Dessutom kan man sitta utomhus. Det gick inte på husbilen.
En bil eller en husbil kör man uppför backar och nerför backar. En kanalbåt kör man rakt, men sen får man slussa ibland. Då lyfts båten upp eller ner och jag kan passa på och gå av och kissa.
I morgon får vi hoppas att det är kanotväder.

Hej så länge
Sverker

Leg. inomhushund


TRÅKIGT Du kan tydligt se – om du klickar på bilden – hur jag lämnas ensam i bilden när flocken åker stora båtar. ”Vakta bilen nu, Sverker”, brukar de säga innan de tågar iväg mot fikat. Jag har bara vatten – inget bröd ens.

FÖRDÄCK Så här kan det te sig på en kanalbåt i Frankrike. Resurshusse sitter faslimmad vid ratten, ex-matte sitter fastlimmad i solen och jag gör henne sällskap på fördäck. Även om det var varmt, så offrade jag mig så att eventuella medtrafikanter på det franska kanalnätet ska ha något snyggt och vackert att titta på också.

MODIGT Här fick jag inte gå och framför allt inte utan flytväst. Det var farligt, tyckte övriga flocken. Därför går jag gärna modigt på skarndäck utan flytväst, men jag måste ha tungan rätt i mun. Titta på ex-matte vad rädd hon är när hon står där beredd att ingripa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar