28 juni 2012

Även jag är alltid redo att attackera

VAKSAM När jag och min Agnes är ute och promenerar, så är det mitt jobb att vara vaksam och att skydda henne. Fast för den skull biter jag inte alla vi möter, eller ingen rättare sagt. Men skulle skulle det komma någon som är stygg och dum mot min Agnes, då skulle ni se på en arg västgötaspets.

Tänk att ibland häpnar jag. Jag råkade snubbla över denna artikel, där det beskrivs hur en västgötaspets attackerade en annan hund och hundens matte. Jag tror knappt att det är sant! Jag tror att man får skylla på västgötaspetsens matte. Och det var ju hon som fick böta, inte hunden.

Själv är jag from som ett lamm och gör inte en fluga förnär. Det är såvida jag inte möter en annan hund som gör fula grimaser åt mig, till exempel räcker ut tungan. För då är inte jag den som backar.
En gång har jag faktiskt försökt att bita en människa, men hon attackerade min Agnes – och det får man inte göra. Då är det min plikt att gå till full attack.
Annars är jag väldigt godmodig. Man är det om man är så smart som jag.

Hej så länge
Sverker

Leg. snäll


VÄNLIG Titta noga på mig. Visst ser jag snäll ut där jag står bland blommorna? Denna bild är beviset att jag inte ens gör en fluga förnär. Det finns nämligen massor med flugor på blommorna. Men jag är bara glad, snäll och nöjd. Flugorna får gärna sitta där på sina blommor.

BEVISET En fluga sitter och tar igen sig på en gul blomma i det tillfälliga solskenet. Jag skulle enkelt kunna fånga den. Vad gör jag då? Inget! Jag låter flugan sitta där och njuta så den kan bättra på sin solbränna..

DUBBEL Här skulle man kunna tänka sig att jag skulle ta chansen att ta en fluga och en ful skalbagge i ett enda nafs. Men då känner du inte Sverker. Även om de är fula, så får de gärna sitta där för mig.

TRIPPLE Tre flugor i en smäll ska ju vara något eftersträvansvärt. Dock inte för mig. Om de här små löjliga flugorna vill sitta där och skvallra om de senaste skandalerna i skogen, så får de gärna göra det för mig. Jag gör nämligen inte en fluga förnär, och inte tre heller.

2 kommentarer:

  1. Du får verkligen till det, Sverker! Vilka superfina bilder, hälsa husse det! Själv var jag ute igår och försökte ta fina bilder på blommor och djur, men de blev inte alls lika lyckade. Men så har jag en skruttkamera också! Och vet du vad? Igår kväll hade vi en stor räv här på gården som var på väg att norpa mat ur kattskålen! Då önskade jag att jag haft en stilig och modig västgötaspets vid min sida.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade en räv här en vinter, men hon och jag lekte. Husse tackar!

      Radera