4 maj 2012

Flickornas hårda studier i Toulouse

TVÄTTHÄNGNING Ibland blir Agnes och Julias kläder smutsiga. Då är det bra att ha en balkong att hänga ut kläderna till tork. Nu har Agnes och Julia en balkong. Eftersom det är varmt och soligt, så torkar kläderna på ett nafs.

Vad gör egentligen min Agnes i Toulouse? Och min Julia.
Det är klart att jag är nyfiken. Inte kan man väl lämna en Sverker, bara för att få vara med en ful katt?
Frågorna är många. Jag har engagerat husse att ta lite bilder, så han kan visa mig.


Tanken är att de ska lära sig franska. Det lärde jag mig redan som valp, eftersom jag hade en fransk au pair. Hon fyller år idag!
Nu påstår husse att Agnes och Julia mest pratar svenska, när de är hemma. Jag undrar om de kan någon franska alls? Husse påstår att de kan franska, men jag vet inte.
Fast de pratar något annat språk också, säger husse. Här ger han ett exempel:
– Ja ba kom till skolan och då ba mötte jag han och då ba sa ba han ba, sade Julia till Agnes. Detta var uppenbarligen ett ämne som engagerade Agnes, för hon var inte sen att replikera:
– Men ba, vadå ba ska inte han ba?
– Och sen ba sa ba han bla bla bla ba!!
– Nej, men ba! Vet han inte ba att hon ba?
Och så kan det fortsätta i timmar, säger husse, som inte fattar ett dugg.

Hej så länge
Sverker

Leg. förmedlare av flickstudier


BLOMSTERPRAKT Har man en balkong, om än smal, så kan man odla blommor för att öka trivseln. Det har Agnes och Julia tagit fasta på. Vad sägs om den här prunkande blomsterprakten man möts av? Det märks att det är frodigt i Toulouse.

PORTEN Så här ser porten ut som leder till min Agnes och Julias lägenhet. Det är bara de som bor i huset. På undervåningen är det en restaurang.

STUDIER Om man är i Toulouse så måste man studera. Det gör Agnes och Julia där de sitter vid sina datorer. Mest studerar de Facebook, fast de gör sina läxor också. De är SÅÅÅÅÅÅÅÅ duktiga och flitiga, säger husse.

BARNFLICKA Ibland är min Agnes och Julia barnflickor, fast inte samtidigt. Så här ser Agnes ut när hon tar sitt barn till en pianolektion. Pianot syns inte på bilden. När Agnes pratar med den lilla flickan, så gör hon det på franska. Visst är väl flickan duktig som kan franska, fastän hon är så liten?

2 kommentarer:

  1. Jag har saknat dina kloka kommentarer den månad jag befunnit mig långt borta i världen, men nu är ordningen återställd/E-beth

    SvaraRadera