2 februari 2012

Rätt outfit för kalla dagar


Om du hade titta på min termometer idag på morgonen, så hade du säkert också tänkt som husse.
– Oj, idag var det kallt Sverker. Nu får nog min gamla skoteroverall komma till heders igen, sade husse till mig när han slängde ett öga på termometern.
Ute var det -12,2 grader. Inne hade vi också kallt, men det beror på att husse är snål.


Så fick det bli. Egentligen hade jag inte tid. Jag hade bråttom ut.
Först skulle husse hitta sin overall i trappgarderoben. (Den han städade i våras, men som Agnes snabbt återställde i gammalt skick.) Det gick bättre än förväntat. Däremot hittade han inte sin ryska bisammössa eller sina varma vinterkängor. Men tid tog det.
Han sade att han ska leta reda på dem senare idag, men jag vet hur det blir med det.

Hej så länge
Sverker

Leg. köldhund


SNYGGASTE Här ser du en västgötaspets klädd i den perfekta vinterdressen. Det översta lagret består av stiligt, välfriserat och blankt täckhår. Under det har jag – ja, det är jag som är den stiliga västgötaspetsen – mer ulligt och värmande underhår. På tassarna har jag fina trampdynor. Dessutom har naturen försett mig med dubbar. Passar till alla underlag, som du kan se. Jag kan till och med nosa på marken utan att frysa. På sommaren har jag samma päls, men det mesta underhåret ligger på golvet.

FULVACKER Här kommer det en ful (=husse) och en vacker (=Sverker). Jag har som alltid min allroundpäls. Husse har en skinnluva från Wigéns (det ligger i Tranås) på det nästan tomma huvudet. Han vann den när scouterna hade lotteri. Skoteroverallen köpte han för 150 kronor i en outletbutik mellan Sundsvall och Ånge 1975. På den tiden hette det fabriksförsäljning. Den är fransig längst nere på benen. Handskarna inhandlades billigt på Biltema i Linköping. Det var färgfläckar på dem redan vid köpet. Gympadojor på fötterna har han istället för de vinterkängor han inte hittade.

DUBBAD Husse har dubbade skor. I torsdags drog han omkull i stentrappan så det var en fröjd att se för en västgötaspets. Han stukade handleden ganska duktigt när han tog emot sig. För att folk ska tycka synd om honom går han omkring med en elastisk binda där. Det var för att undvika fler fall, som han skaffade sig dubbskor. Han är ju så klumpig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar