1 februari 2012

Nästan perfekt is för långfärdsskridsko på Sommen

SKRIDSKOIS Perfekt is för en tur för dig långfärdsskridsko. Fast nu är det bara ett par hinder för mig för att ge mig iväg. Jag har inga skridskor, jag kan inte åka skridsko och dessutom är nog isen för tunn.

Igår på morgonen blev husse väldigt upphetsad.
– Kom Sverker och titta. Sjön har fruset!
– Vilken fin skridskois, tillade han entusiastiskt, fastän han inte har åkt skridsko på 19 år.
Men jag är skeptisk.


Ibland på vintern blir sjön hård och det blöta försvinner under det hårda. Det innebär att jag kan ta mig fram på sjön utan att vare sig simma eller bli blöt. Det tycker jag är roligt, fast kanske inte just nu. För det första är det för halt, dessutom påstår husse att isen är osäker.
Om isen är osäker eller inte, vet jag inte, men den är nog för tunn. Då riskerar man att trilla ner i det blöta och det är inte roligt. Du kan fråga ex-matte som drog genom isen. Men hon gjorde ju allt för att hamna i tidningarna och i radions nyhetssändningar. Själv har jag väl inget emot publicitet, men jag vägrar att leka isbrytare.
Nu hoppas jag på fortsatt kyla. Sedan ska det komma lite regn som följs av lite snöblandat regn. Sen ska det frysa igen.
Blir vädret så, då kan jag gå på isen utan att halka och utan att störas av massa folk på skridsko.

Hej så länge
Sverker

Leg. isexpert


UPPHETSANDE Det var det här husse såg, när han drog upp rullgardinen. Det fick honom att gå i spinn, vilket jag inte förstår. Hade trädgården varit full av korvar, det hade varit något helt annat!

FLYGIS På den här isen kan man flyga fram på sina skridskor om den bara hade varit lite tjockare. Över isen flyger flyplan och om kondenslinjerna speglar sig i isen, så vet man att det är flygis.

VÄRDELÖS Om du tror att du kan åka skridsko på de här isklumparna, så är du helt fel ute. Isen måste vara platt om den ska vara bra att åka på. Isklumpar kan du kyla saft med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar