1 december 2011

Julpyssla med Sverker

PYSSELKUNG Den här fina bilden kommer jag att ha som vinjett när jag tipsar om lite julpyssel. Visst är jag stilig?

Att nu har du tur. Idag får du nämligen recept på hur du ska kunna göra en återvinningsbar julljusstake. Det är ju helt i tidens anda.

Staken är huvudsakligen gjord av tuggben – ett naturmaterial – och är väldigt vacker. Dessutom luktar den gott. Gör denna vackra julljusstake till ditt hem också. Du vill väl inte stänga ute julen?
När julen är slut, så tar du bara ljusstaken, paketerar den och skickar den till mig. Jag tar hand om resterna på ett egologiskt och miljövänligt sätt.

Hej så länge
Sverker

Leg. pysslare



GREJER Många grejer kan du behöva ibland när du ska pyssla. Alla de här sakerna behövdes inte, men det kan ju vara kul att visa upp dem.


BORRA Du börjar med att borra lite hål här och där. Gärna på passande ställen, så att det stämmer med konstruktionen.


ALLA Gör lite hål i alla tuggben. De små ska ha varsitt hål och det stora ska ha fem hål.


SLUTKONTROLL Benen sitter ihop, ljusskruvarna sticker upp. Nu fattas bara ljusen, som du också borrar hål i. Sen sätter du ljusen på skruvarna.

JULSTÄMNING Mer stämningsfullt än så här kan det väl inte bli. En fantastiskt vacker ljusstake och en underbart stilig västgötaspets. Nu förstår du att julen snart är här.

6 kommentarer:

 1. Hej Sverker! Vad fin din ljusstake blev. Och så praktiskt att du kan ta vara på alla rester så att det inte blir något över som bara ligger och skräpar ner naturen. Du såg ju riktig mysig ut där i din fåtölj. Nu önskar jag dig och din familj en God Jul med många tuggvänliga paket.Hälningar från Lotus

  SvaraRadera
 2. Stilig är bara förnamnet, Sverker! Jättefin är du, och jättefin blev ljusstaken. Men varför har du bara 3 ljus i din adventsstake? Var det för att husse inte hann bli klar med den till första advent?

  SvaraRadera
 3. Så roligt att äntligen få se en manlig pysselbloggare! Å med återvinningstänk också :-)
  En trogen läsare av din blogg.
  /Agneta

  SvaraRadera
 4. det här var nog det finaste jag sett sverry o berry! megatjusigt!

  SvaraRadera
 5. Jag förstår att ni är imponerade. Men detta är bara början i min lilla pysselserie!

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar blogg och julpyssel. Jag hamnade här när jag sökte julpyssel :o)

  SvaraRadera