30 november 2011

Jag klarade stormen med flaggan i topp

TRASIG Symbolen för mitt fosterland, vars äldsta hundras jag är, trasades sönder i söndagens namnlösa storm.

Hur klarade sig Sverker igenom den svåra stormen, undrar du säkert oroligt. Jo tack, det gick faktiskt bra, även om många träd föll på min tomt.

Efter jag hade gått och lagt mig och husse hade krupit in under täcket jämte mig i min säng, började blåsten ta i som bara den. Ibland skakade hela huset till, så jag var tvungen att rusa upp och skälla, för att vinden skulle lugna ner sig lite.
Nästa morgon visade det sig att jag hade lyckats bra med det. Knappt någon vind alls. Husse var rädd för att det hade trillat omkull trän och takpannorna hade försökt leka flygplan. Men vi hade karat oss.
Men det hade fallit massa småträn, som hade suttit fast i björkarna. Dem samlar vi ihop nu, för vi vill ju ha mer välskött gräsmatta än grannarna. Det är därför man har trädgård.

Hej så länge
Sverker

Leg. stormutridare


MASSFÄLLNING Som du klart och tydligt ser, var det massor av trän som föll i min trädgård. Dessbättre var det bara små trän, som växte på de stora björkarna. Jag hjälper till att samla ihop dem. Så snäll är jag.

LIGGTRÄD En del trän i skogen hade lagt sig ner av ren förskräckelse när det började blåsa. Jag har hoppat upp och spanar efter flera offer för vinden.

DUMGUBBE För det första ska man inte gå ut om det blåser så mycket. För det andra är glassäsongen slut. För det tredje undrar jag varför gubben släpade med sig sin gumma. Eller var det tvärtom? För det fjärde får hundar inte vara där, så jag syns inte på bilden.

FULARE Sveriges fulaste minigolfbana, som ligger i Hätteudde, blir ännu fulare på vintern med hjälp av korrigerad plåt. Kommer det en vind och blåser bort lite plåt, så blir den ännu mera ful. Nu är den alltså fulare än fulast. Den är inget bra att spela på heller, men det är dyrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar