29 november 2011

Preludium till årets julorgie

STÄMNINGSFULLT Visst finns det inget mer stämningsfullt än ett levande ljus med en västgötaspets i bakgrunden? Nej, det finns det inte, särskilt om västgötaspetsen heter Sverker.

Då var det så dags igen. Vadå, undrar du säkert. Jo, svarar jag då, det är dags för jul. För att dra mitt strå till stacken och haussa upp julstämningen, så känner jag mig föranlåten att publicera dagens inlägg.

Vad är då julen? Varför firar vi den?
Många ä de frågor som hopar sig, när du med klappande hjärta rusar runt mellan butikerna för att köpa klappar till nära och kära och alla övriga.
Anledningen till att vi firar jul sägs vara till åminnelse av frälsarens födelse. Han ville tydligen att vi just då ska fylla våra magar och tömma våra plånböcker. För att ytterligare spä på åminnelsen ska vi julstäda, så vi får bort de sista barren efter förra årets gran.
Vi ska dessutom laga mat, baka och pyssla. Sen när julafton är här, så får vi en gnutta sömn framför tv:n, där tomten stressar på med julklapparna och Kalle Anka försöker dräpa fåglar i djungeln.

I år vill jag ge en eloge till de som utser ”Årets Julklapp”. En matkasse sitter alltid bra. Jag återkommer med lämpligt innehåll.

Hej så länge
Sverker

Leg. julhund


ADVENTSLJUS Efter att ha tillbringat ett par timmar tillsammans med husse och hans universalinstrument, så fick vi äntligen fart på farfars adventsstakar. Märkligt nog i god tid FÖRE första advent. Så kan det också vara tydligen. Hemma har vi inte kommit så långt än.

LUSTIGT Vi var hos farfar och drack adventskaffe. Husse och jag kom med nybakade lussebullar. Jag fick smaka. De var goda. När vi satt där och språkade, så ringde farfars dotter. Jag tycker att det är lite märkligt, för det är hon som också utger sig för att vara husses syster.

1 kommentar:

  1. Jag läste fel först och tyckte det stod "hussa" upp julstämningen. Men förhoppningsvis ska väl husse också bidra till julstämningen. Ja, Sverker, nog är det märkligt det här med julen att det blivit så mycket hysteri kring julklappar, julmat och julstädning. Skulle vara roligt att veta hur många procent av befolkningen som vet varför vi firar jul egentligen. Jaja, hoppas du får en bra jul i alla fall och en välfylld matkasse.

    SvaraRadera