25 november 2011

Sverkers städskola för män II

Idag tittar jag ner på golven


DAGS? Det är alltid en fråga om träning, att se när det är dags att städa. Eller kanske mer en fråga om toleransnivå. När du inte längre tycker att det bara är dekorativt med dammtussen i trappan, kanske du ska börja överväga en golvstädning.
Nu fortsätter jag med min populära städskola. Det är gamla beprövade husfarstips som nu äntligen blir tillgängliga för en större allmänhet.
I dagens avsnitt tittar vi ner på golven, för att se hur du ska fixa till dem utan att anstränga dig för mycket. För att även du ska förstå, så är det mer en bilberättelse.


För ändamålet behöver du:

1 st Sopborste
1 st Sopskyffel (att samla upp ihopborstade dammtussar i)
1 st Fönster (att slänga ut dammtussarna igenom)
1 st Dammsugare (ej nödvändigt, men bra att ha)
Glöm aldrig städregel nummer 1: Städa aldrig om du inte kan se en tydlig skillnad före och efter.
Lycka till med din städning – om det är dags också för dig.

Hej så länge
Sverker


PS Missa inte morgondagen avsnitt som handlar om feststädning. DS
Leg. golvrengörare

SKUGGA Ingen skugga må falla över husse för att han fäller hår på golven. Det är ju faktiskt han som avlägsnar skräpet också. Naturligtvis under min sakkunniga ledning. När dammtussarna far omkring om benen på mig som sådana där ökenbuskar du sett i västerfilmer, då är det dags att få bort dem.
ONÖDIGT Se till att inte dammsuga under möbler i onödan. Följ bara den enkla regeln: Syns det inget damm – så finns det inget damm. Undvik onödigt arbete!
MÖRKT Kanske du också har en sådan här mörk passage hemma hos dig? I så fall behöver du inte vara särskilt noga där, eftersom det ändå inte syns om det finns lite naturlig smuts. Använder du inte dörren. Behöver du inte städa bakom den.

MELLANLAGRINGSTIPS 1 Ibland (=ganska ofta) kan det tyckas onödigt att slänga ut sopat skräp genom fönstret. Då kan du istället mellanlagra det under mattorna.
MELLANLAGRINGSTIPS 2 Under ett kylskåp/frys finns det ett härligt utrymme för mellanlagring. Det håller, till skillnad från utrymmet under mattorna, i många, många år. När det så är dags att byta ut vitvaran, kan det vara dags att förflytta de lagrade städresterna till slutförvaringen (=soptunnan).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar