24 november 2011

Sverkers städskola för män I

Plocka undan


På Underbara Claras blogg (bra – utom just detta inlägga), ger hon lite tips om hur kvinnor kan lära män att städa. Hon vill alltså gärna leka städlärare. Allt presenteras under den käcka rubriken: Hur man botar en jättebebis

Regel nummer ett är att det inte är någon idé att städa om du inte kan se en rejäl skillnad före och efter. Du får inte vara för lat heller. Minst någon gång varannan månad, bör du nog överväga att ta ett litet nappatag, vare sig det behövs eller inte.

Nu är det så att jag och husse klarar av utmärkt att städa, utan att någon matte springer och kontrollerar oss. Vi behöver inte några tips heller. Däremot lär vi gärna ut hur du ska städa på rätt (=vårt) sätt. Här har du lite att lära dig Clara!
Dagens avsnitt är det första i en städserie. Vi börjar med att visa dig hur man plockar undan och när det är dags att du ska göra det.

Vi är bäst på städning!

Hej så länge
Sverker

Leg. plockare


TREVLIGT Så här kan det se ut i ett trevligt småländskt hem. Någon kanske anser att matbord ska användas till att äta vid. Det kan man ju också göra. Men man kan ju också, som du ser, ha bordet till att förvara tidningar, ljusstakar, dator och universalinstrument på. Även stolar är lämpliga förvaringsplatser.




MYSIGT Även det här lilla bordet går att fylla med tidningar. Naturligtvis finns även husses kaffekopp där. Lite blommor sätter så att säga pricken över i:et. Är borden fulla, kan du alltid lägga tidningar på golvet.

UNDERFULL Du börjar med att plocka undan alla tidningar och lägger dem i tidningskorgen. Ibland blir den lite full, som du ser. Då får du så småningom noga överväga att köra allt till återvinningsstationen (=soptippen). Tidningskorgen är egentligen inte full, förrän taket tar emot.


FÖRLUST När du plockar undan alla tidningar, så är det sannolikt att du hittar några gömda räkningar. Då kan du passa på att betala dem direkt, så de inte följer med de utsorterade tidningarna. Dock innebär det en ekonomisk förlust att betala räkningar.



RÄTT Turen till soptippen bör avvägas, så att det inte blir massa onödiga turer. Tänk på miljön! Här ser du själv, att kofferten har blivit precis full. Så ska det vara.





ÅTERVINNING Här ligger våra tidningar. Den äldsta av dem var från tisdag den 14 juni. Det var härliga tider! Den allra äldsta kom faktiskt från tv-rummet. Hela julens och nyårets tv-tablå. Det var förra julen. Den bilagan kan återvinnas, men inte återanvändas.

BEHOVSPRÖVNING När du har röjt undan på borden, bör du ta under övervägande om du ska passa på och torka av dem nu när de är tomma. Det här bordet (läshörnebordet, som är ett containerfynd) behövde egentligen inte torkas av. Som du ser är trasan bara delvis smutsig. Det var alltså onödigt arbete.


FACIT 1 Nu kan du jämföra med översta bilden. Ser du skillnaden? (Rätt svar: Jag är inte med på bilden.) Nu kan du börja fylla igen. OBS! Ska du ha en duk på bordet, så är det onödigt att torka av bordet, innan du lägger på duken, för under duken ser du ändå inte.


FACIT 2 Så här kan läshörnan te sig efter en röjning. Nu ser du den hussekarvade fisken på bordet. I fönstret ligger en gepard han också har gjort. Jag fattar inte hur man kan köra igång att tälja en katt.



FACIT 3 Inga tidningar till vänster, men väl en stilig västgötaspets i fåtöljen. Nu kan man sitta här och dricka kaffe också. Praktiskt. Har jag tur kan jag få smaka en kaka.






MELLANLAGRING Nu frågar du förstås var vi har gjort av allt. Jo, förstår du, vi har ett mellanlagringsrum, där vi placerar saker som kan vara bra att ha. Kanske. Med jämna mellanrum (ca 3,18 år), gör vi en arkeologisk utgrävning i rummet. Då gör vi många fina fynd. Resten kör vi till slutförvaringen (soptippen).

4 kommentarer:

  1. tack för tipsen!

    SvaraRadera
  2. Ha ha, ohh, varför är det värsta att jag känner igen mig? Tur att jag har en man som kan hejda de där impulserna och som skäller lite på mig emellanåt när jag skapat för höga travar av något... (på sanning alltså, ingen ironi)

    SvaraRadera
  3. Du har verkligen jobbat hårt idag Sverker! Fick du nåt ben som tack?
    Vårt jobb är att passa huset när matte o husse jobbar, och då sover man mestadels! / Wi o Lu

    SvaraRadera