20 november 2011

Dags att slutförbereda vinterns ankomst

INRÄKNING Innan områdets viggar får flytta söderut, så måste de få tillstånd av mig. Därför samlas de utanför mitt hus, så jag kan räkna in alla och ge dem starttillstånd. Du kan också se att badstegen är upptagen. I år FÖRE isen lägger sig.
Om du klickar på bilden, så kan du se alla viggarna.

Det är mycket att stå i innan jag kan släppa hit vintern. Förra året var det inte jag som bestämde, utan jag hade delegerat det till husse. Sen gick det som det gick också.

I år är gräsmattorna räfsade, badstegen och vattenpumpen uppe ur sjön, vinterdäcken på plats på bilen och trädgårdsmöblerna har gått i ide under presenningar. Så var det inte förra året. Husse var lika förvånad som SJ och Vägverket att det blev vinter.
Vad jag har misslyckats med lite i år, är att alla blommor inte är vissna än. Jag har låtit det vara för varmt. Idag såg jag till och med nya blad på syrenbuskarna, men de får skylla sig själva när de fryser sönder. Om nu bara husse kommer ihåg att köpa fågelfrö, kan vintern komma när som helst.
Det troliga är dock att det inte blir någon snö i år. Husse har nämligen reparerat snöslungan. Den har varit trasig i fyra år.

Hej så länge
Sverker

Leg. årstidsexpert


FRÖBEHÅLLARE Husse ger sig inte. Han ska fotografera fåglar med sitt dyra teleobjektiv. Det blir ju inte billigare att lura fåglarna komma med hjälp av fågelfrö, för du ska inte tro att han matar dem av godhet. Nu vet du att eventuella kommande fågelbilder är fusk. Alla dessa onödiga pengar borde istället ha satsas på tuggben och falukorv till mig. Då hade de verkligen gjort nytta.

TITTUT Ser du mig? Det är jag som tittar fram under båten. Jag har kontrollerat att allt är som det ska. Det är också ett utmärkt ställe att gömma ben på. Nu har jag inte sagt att jag har ett ben gömt där, och du behöver inte titta efter. Framför allt får du inte ta det eventuella benen.

KALLT Det är bara ynka sju grader i vattnet. Det är till och med alldeles för kallt för min snåla husse att bada i. Till hans heder kan jag säga att han var i den 1 november, men sen var det slutbadat för i år.

VISSEN En av mina uppgifter är att se till att blommorna vissnar. Husse har till uppgift att ta reda på blomresterna, så de inte hänger och skräpar lite överallt. Vem är det som har skött sin uppgift med den äran – och vem är det som inte har skött sin? Jag bara frågar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar