13 oktober 2011

Nattens ljus à la Sverker

FIASKO Jag sade alldeles tydligt till husse att jag skulle ha en bild på månen. Vad tror du han gör då? Jo han knäpper med sin kamera just när ett gäng feta kanadagäss skymmer månen, som jag just har fixat upp. Ytterligare en värdelös bild på min blogg.

I går berättade jag hur jag gör när jag får upp solen. Att få ner solen är inte så jobbigt, för då har ju stjärnan hjälp av tyngdkraften. Bara för att det inte ska vara alldeles mörkt, så brukar jag ta upp månen istället.

Månen är lite kul, för den kan man leka med. Jag kan nämligen variera storleken på den. Kanske inte storleken, men jag brukar sätta för en skiva ibland. Då kan jag skugga månen mer eller mindre. Om jag hade varit en varulv nu, hade det varit läge och springa och bita folk på nätterna. Jag har nämligen gjort en fullmåne. Men jag är en västgötaspets och bits inte. Vare sig på nätterna eller på dagarna.
Som du ser, är det knappast några färger på natten. I morgon ska jag berätta hur jag blixtsnabbt gör färger i naturen.
Men tänk på att varje gång du beundrar månen, så vet du nu vem som har satt dit den.

Hej så länge
Sverker

Leg. månexpert


PILLIGT Det här är det svåraste att få till. Det gnistrande månskenet i vattnet. Jag måste göra så att det flyttar sig hela tiden också, så att vattnet gnistrar som av miljontals diamanter. Gör om det om du kan.

6 kommentarer:

  1. Du Sverker, jag har förstått att din husse är ganska usel på både det ena och det andra. Är det så att han faktiskt råkar vara duktig på att fotografera eller har han bara väldig tur?

    SvaraRadera
  2. Duktig är han inte och tur har han sällan. Tvärtom. Otur – eller om man hellre vill kalla det oskicklighet – har han ofta. Men även en blind kan skjuta en höna.

    SvaraRadera
  3. Men Sverker då, tänk om husse läser detta och blir så ledsen att du inte får fördiska och annat skoj?

    SvaraRadera
  4. Drat those geese, messing up a perfectly nice picture. However, the one with the light on the water is very nice. :)

    SvaraRadera
  5. poor Sverker - amateurs will do things like this...

    SvaraRadera
  6. Oj! Motvilligt imponerad. Igen!!!!

    SvaraRadera