15 oktober 2011

Husse tvingas träna stavning

STAVNINGSKONTROLL Innan vi ger oss ut, så måste jag kontrollera att stavarna sitter som de ska. Det är tur för husse att han har mig, för själv är han ju inte överdrivet smart.

Du undrar förstås hur jag gör min blogg. Hur kan en västgötaspets skriva på en dator, har du säkert frågat dig många gånger. Svaret är enkelt: jag dikterar för husse, och han skriver. Problemet är bara att han har så svårt att stava. Därför beslöt jag mig för att öva stavning med husse.

För det mesta går det bra för husse att skriva eftersom det finns stavningskontroll. Annars skulle det gå åt skogen, eftersom han är dysslä dysleckt dyläktig ordblind.
Jag tycker nu att det är hög tid att han försöker skärpa sig och då behövs det övning. Därför stavar han sig fram varje gång vi är ute och går numera. Dessutom påstår han att han bygger upp och förbättrar sina muskler.
Vilka muskler, frågar jag mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. rättstavningslärare


RÄTTSTAVNING Nu har jag fått fart på husse. Han stavar nästan rätt, men ett och annat fel smyger sig in allt som oftast. Men det går framåt om än bara fem kilometer. Slött.

FEL Stavningen är väl nästan OK, men resten. Finn fem fel är en allför enkel uppgift. Husse har bland annat fel byxor, fel tröja, fel jacka och kolla skorna. När ska han lära sig att ta på sig dem ordentligt. Nej, husse kommer aldrig att förväxlas med en riktig stavgångare. Det finns alltför många stavfel.

DIKTAMEN Så här går det när vi skriver min blogg. Jag dikterar och husse skriver. En del svåra ord skriver han synonymer istället, eftersom han inte ens kan stava till schäligen enkla ord.

2 kommentarer: