9 oktober 2011

Med raketfart till festen

HUNDRAKET Titta noga på bilden. Du ser resurshusse som just öppnar bakluckan. Du ser Egon som sitter som en stenstod där bak i bilen. Sen ser du, om du tittar noga, ett brunt streck i vänsterhörnet. Det är jag, Sverker, på väg mot fest.

I går var husse och jag hemma hos Egon på fest. Min resursmatte och resurshusse var där också. Det brukar de vara. Hurdan var festen, som jag sett fram emot hela dagen? Ja, det var både rikligt tilltaget och snålt tilltaget. För alla hundar var det snålt.
Trots att jag nästan svalt ihjäl, så var det ändå trevligt. Jag fick ju träffa Egon.


Hej så länge
Sverker

Leg. festprisse


JAAAAAAA ”Sådana här ska vi äta först, förstår du Sverker”, sade min resursmatte till mig och höll upp en präktigt välmatad krabba. Jaaaaa, tänkte jag. Den luktar underbart. Men kan du inte dela den först? Ser du min svans? Knappast, för den viftar så fort.

FÄRDIGT Min resursmatte hörsammade min uppmaning och fördubblade snabbt antalet krabbor. Skulle jag få tre halvor? Det visade sig att jag fick ingen halva alls.

MYSBELYSNING Själv kan jag äta i vilket ljus som helst. Jag är inte noga så. Men övriga i flocken behöver visst ha stämningsfullt för kunna äta. Vinet resurshusse håller i kan han behålla själv. Jag skulle ha nöjt mig med krabba och vatten.

LAMMKÖTT Jag älskar lammkött. Husse säger att jag är som en gammal snuskgubbe. Jag fattar inget. Resursmatte skar inte upp hela steken, så det fanns mer på köksbänken. Jag gjorde mitt yttersta för att skälla ner den på golvet, men jag misslyckades skändligen.

FÖRDISK Är det snart dags för fördisk nu? Tror du jag fick fördiska? Nej, inte ett dugg. Jag fattar inte varför, jag är ju så himla duktig på det. Hemma hos husse får jag.

SMAKPROV Egon och jag fick slicka av skärbrädan, som lammsteken hade varit på. Det var ju dessvärre bara en aptitretare som gjorde mig ännu mera hungrig. Snålt. Jag såg nog att det fanns stek kvar. En liten, men dock passande, portion till en västgötaspets.

VINNARE Den här bilden skulle husse absolut ha med. Det är protokollet från plumptävlingen. Husse vann. Han heter B. Han blev jättemallig, för det brukar nästan aldrig hända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar