1 oktober 2011

En ny dag med en gammal vän

TIDIGT Solen har inte orkat upp än, men det har husse. Det har jag sett till. Han ska upp när tidningen kommer. Det har jag bestämt. Men Egon ligger och sover i min säng fortfarande.

Idag är det en ny dag, men det är inte vilken dag som helst. Igår kom Egon till mig. Vi har ju knappast setts sedan husse kom hem från sin lilla tripp. Det är ju synd, för han är min bästa vän. Vi hade ganska kul redan igår, med en lite promenad och gemensam middag. Vi fick blodpudding i maten.

Idag var det riktigt dimmigt när vi tog vår altför sena morgonpromenad. Solen försov sig också, som du säkert har sett på bilderna. Morgonpromenaden är alltid sen.
Eftersom Egon var med så gick vi knappast. Vi lufsade. Men det är också trevligt, för då hinner man nosa lite ordentligare på intressanta saker.
När vi kom in i skogen, så fanns det ingen dimma där. Men Egon hittar inte ändå, så där måste jag gå först och visa vägen. Tack vare min förträffliga orienteringsförmåga, så kom vi helskinnade hem.
När vi kom in fick vi varsitt ben. Nu ska vi sova frukost.

Hej så länge
Sverker

Leg. kompis


SLÖ Så äntligen har den latare och latare solen orkat upp över horisonten. Men den orkade knappast lysa än. Solen var fullständigt rödögd. Jag undrar om solen var på en liten stjärngala i natt?

BILVÄG Fastän det var dimmigt, så lät jag Egon gå först. Det är ju inte så lätt att gå vilse om man bara ska följa en väg. Till och med Egon borde klara det.

SKOGSVÄG Nu när vi har svängt in på en skogsväg, kanske det kan bli lite knepigare för Egon, tänkte jag. Jag tog täten för att visa hu vi skulle gå. Det är viktigt att svänga av på min stig också.

SKOGSSTIG Här kan man inte låta Egon gå som han vill. Då skulle han säkert snart vara vilse. Jag tar mitt ansvar och leder flocken tryggt genom den djupa skogen hem till mitt hus. Ansvar är min ledstjärna.

1 kommentar:

  1. Hösten är fin! Speciellt med din husses dyra kamera. / wi o lu

    SvaraRadera