30 september 2011

Jag längtar efter min Agnes

MIN AGNES Det här är min Agnes. Hon är inte hemma. Hon är i en främmande stad som heter Toulouse i ett främmande land som heter Frankrike. Det är helt fel. Hon ska vara hos sin Sverker.

Idag var husse och jag hos farfar då telefonen ringde. Eftersom farfar satt och åt, så var det husse som svarade. Kan du gissa vem som ringde? Det var min Agnes.

Först pratade husse och Agnes länge och väl. Sen blev det farfars tur att prata. Det var ju egentligen han som Agnes hade ringt till.
Sen pratade husse igen. Sen blev det min tur.
– Hej Sverker.
Jag viftar glatt på svansen.
– Det är Agnes. Hör du det?
Viftar ännu mer på svansen. (Klart jag hör att det är min Agnes.)
– Hur mår du?
Viftar mindre på svansen och piper lite. (Det är ju inte så bra när inte du är hemma, fattar du väl.)
– Jag kommer hem och hälsar på om några veckor.
Viftar mycket på svansen igen. (Det ska bli jätteroligt.)
– Nu vill jag prata med husse.
Viftar inte alls på svansen. (Det är ju med mig min Agnes ska prata.)

Agnes bor i en helt värdelös stad som heter Toulouse. Hon bor där ihop med Julia. De läser franska . Julia i grupp tre och Agnes i bästa gruppen. Den heter grupp fem. Om husse skulle ha läst franska där hade han nog placerats i grupp minus sju.
Agnes bor inte kvar på sitt gamla ställe. Hon och Julia har hittat en ny lägenhet, som du kan se här på Julias blogg. Agnes har lovat att skicka bilder med möbler också till mig.
Fast egentligen ska Agnes vara här och inte alls där.

Hej så länge
Sverker

Leg. telefonkommunikatör


VÄRDELÖST I Toulouse måste man gå på ett museum för att titta på fotografiska bilder. Här i Tranås kan vi göra det hemma. 1-0 till Tranås.

VÄRDELÖST Det är inte konstigt att Agnes ser bekymrad ut. Ingen Kalles kaviar. Ingen Boxholmsost. Det hittar man i varje affär i Tranås- 2-0 till Tranås.

VÄRDELÖST Agnes kan inte ha det lätt i Toulouse. Hon tycker om att fotografera, men var finns några vackra motiv? Det verkar bara finnas gamla hus. Var finns bysten föreställande Lennart Hyland? Var finns stadshotellet? 3-0 till Tranås.

VÄRDELÖST Om du går på Moderna Museet i Toulouse kan du se denna tavla. Vad föreställer den? Agnes ser du ju, men tavlan. På Eriksbergs museum i Tranås ser man minsann vad allt föreställer. 4-0 till Tranås.

VÄRDEFULLT Det är så här det ska se ut. Ett mycket värdefullt ögonblick för Agnes och mig. Det kan hon inte uppleva i Toulouse. 5-0 till Tranås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar