27 september 2011

Min egen stig

HEMMAGJORD I våras fanns det ingen stig här, men sedan började husse och jag gå en ny väg genom skogen. Och har du sett, nu finns det en stig. Det är bara husse och jag som har gjort den.

I vintras och våras körde det omkring massa maskiner i skogen. Det tog vara på träd som hade fallit omkull när det hade blåst mycket ute. Det gör det ibland. Efter sig lämnade de djupa hjulspår och högar med ris. Husses och min gamla stig på ”Lilla rundan” liknade mer en hinderbana. Det är inte lätt att gå genom rishögar och djupa hjulspår om man är en husse. Ännu värre är det om man är en västgötaspets.

Tror du att vi slutade med att gå ut? Inte. Husse och jag – mest jag – beslöt oss för att gå en annan väg genom skogen. Nu har vi gått den hela våren och sommaren och vi har skapat en alldeles egen stig. Den syns alldeles tydligt .Sverkerstigen heter den.
Visst är jag väl duktig?

Hej så länge
Sverker

Leg. stigfinnare


VACKER Titta vad fin min nya stig är. Det är bara husse och jag som går på den, så vi vet att det bara är vi som har gjort den. Den är hemlig. Den finns inte ens på Google Maps.

FUSK Här har vi faktiskt fuskat lite. Stigen går i gamla hjulspår, men det är minst tio år sedan det åkte en traktor där. Så stigen är min, så det så!

3 kommentarer:

 1. Från amerikanska Teslor till upptrampade öschöttska stigar...ja du Sverker, världen är allt bra konstig!

  SvaraRadera
 2. Stigen ligger i Småland. Det är där jag bor. Det är därför husse är så snål.
  På andra sidan sjön är det Östergötland. Hade vi bott där hade jag fått mer mat.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder! Är det inte det som en del av livet handlar om - att hitta nya, outforskade områden och att trampa upp sina egna stigar?

  SvaraRadera