23 juni 2011

Sommar

DU VET ATT DET ÄR SOMMAR NÄR …


… JAG SOLAR VID BLÅKLOCKORNA Om du undrar varför de heter blåklockor, fastän du inte kan ringa med dem, så beror det på att de är blåa och ser ut som klockor. Jag tycker det är skönt att sitta i solen.

… NYPONEN BLOMMAR De här blommorna växer på en väldigt stickig buske. Den är inte snäll, men blommorna är fina att titta på. På hösten blir det nypon. Av fröna inne i dem kan man göra klipulver.

… HUSSES DAMM ÄR NJUTBAR PÅ AVSTÅND Under en kort tid kan du njuta av husses damm, men då får du inte gå för nära. Den gör sig bäst på långt håll. Egon badar i dammen. Då blir han smutsig.

… SJÖN ÄR MORGONDIMMIG Ibland, om det har regnat på natten, är sjön dimmig. Det brukar vara ganska fint, för då kan jag låtsas att jag bor vid havet.

… DET FINNS REGNDROPPAR PÅ BLADEN På sommaren regnar det ganska ofta och då blir det droppar på bladen. På vintern finns det inga blad och kommer det snö istället på marken.

… KÖRSBÄREN BLIR TVÄTTADE Det är bara på sommaren som regnet tvättar mina körsbär. Vet du varför? Jo, det är bara på sommaren som det finns körsbär. Enkelt va? I år hann vi före fåglarna och kunde faktiskt njuta av mina söta bär.

… DU KAN SE MIN VALLMO BLOMMA De stora röda blommorna heter vallmo. Om husse hade klippt gräsmattan i höstas, så hade den varit grön. Nu är den gul av gammalt gräs istället. Inte så snyggt. Men jag är vacker, som alltid, även på visset gräs.

… HUMLOR STJÄL MITT FRÖMJÖL Jag har buskar som inte finns på vintern, men sen växer de upp i raketfart. Flera centimeter om dagen. Sen kommer det blommor, som ser ut som stora plymer. Då passar grannskapets humlor på att stjäla frömjöl utan att fråga mig först.

… DET ALDRIG BLIR MÖRKT Fastän det är alldeles mitt på natten (kl 00.35), så är det fortfarande ljust. Men så var det årets ljusaste dag också. På vintern är det nästan alltid mörkt. Kom du ihåg det?

5 kommentarer:

 1. Hej Sverker!
  Eftersom du är så söt och klok (läs manlig och vacker...) och din husse tar så fina foto, så har du idag fått en egen länk ifrån min blogg. Där finns mest rottweiler just nu, men snart föräras vi också med en hund av den ädlaste rasen. Han ska läsa denna bloggen och bli lika klok som du, nästan i alla fall.
  Tack för dina klokheter!

  SvaraRadera
 2. Hej Sverker
  Jättefina bilder som husse har tagit.Hälsa så gott och beröm honom.Du är bäst som vanligt evap

  SvaraRadera
 3. SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA HJÄLP MIG VINNA DEN HÄR TÄVLINGEN!
  alla som röstar på min klänning får en länk på min blogg!
  men då får ni skriva i en kommentar till mig att ni har röstat ! :)
  skulle verkligen betyda mycket om ni röstade, så snälla!
  ge den gärna 5 stjärnor ^^
  ligger i topp 100 nu, och skulle vara jäte bra om jag behöll den platsen tills den 18/7
  för då kommer jag vidare till final!
  direktlänk: http://nelly.com/se/designyourdress/?obj=4VhpjFy7ATPhv1FeKVGfweiwfU7qFQI7jnmGsYCsrSQcGT5Qm9vZ#Gallery

  ber om ursäkt om du/ni inte vill ha sån här ''reklam'' på din/eran blogg, eller om jag av någon anledning har råkat skicka den här två gånger till dig!

  SvaraRadera
 4. Tycker du om värme Sverker? Jag har en strävhårig tax som inte är så jätteglad i värme, hon blir så svettig i armhålorna och om öronen. Men förut hade jag en annan tax som älskade värme. Hon låg alltid i solen och på sommaren brukade vi lämna bildörren på glänt så hon kunde lägga sig i bilen och steka om hon ville. Och så älskade hon att basta!

  SvaraRadera
 5. Hej June
  Nej jag är inte så glad i värme. När jag åkte kanalbåt i Frankrike var det faktiskt 40 grader. Det var ingen hit. Jag blev tvångsbadad också. Ingen hit det heller, men det var skönt.
  I Toscana var det nästan 40 grader och där blev jag också tvångsbadad.

  SvaraRadera