20 juni 2011

Jag gav Håkan Juholt värdefulla råd

Efter mina tips är Håkan Juholt närmare Sagerska palatset


LYCKLIG ”Det här min lyckligaste dag, sade Håkan. Tänk att jag har fått min dröm uppfylld. Att jag skulle få träffa och prata med den berömde Sverker, det kunde jag aldrig tro. Och vilka bra råd jag fick! Tack.”

Jag har varit på en liten miniturné till bland annat Glasriket. The Glass Factory i Boda skulle invigas i lördags, och de ville gärna ha mig där. Naturligtvis ställde jag upp.
Att jag inte har berättat om detta i förväg har mest med säkerhet att göra. SÄPO ville absolut inte att mina resplaner skulle komma ut.
Uppenbarligen finns det en läcka någonstans, eftersom en Håkan Juholt hade tagit sig till Boda, bara för att träffa mig.

Allt som oftast får jag förfrågningar om än det ena, än det andra. I helgen var det glasriket och Boda som var målet för mina välgärningar.
När jag stod där kom det en man som absolut ville tala med mig. Jag gav klartecken till mina livvakter att det skulle släppa fram honom. Håkan Juholt visade det sig att han hette.
– Hej Sverker, sade Håkan. Äntligen får jag träffa dig.
Jag viftade artigt på svansen, för att visa att mig kan han lita på.
– Jag skulle vilja ha lite råd av dig, förstår du. Jag har hört att du ska vara så klok och kunnig.
Ja, där hade han ju alldeles rätt. Han verkar vara en sympatisk man, mustaschen till trots.
– Jag har som ambition att flytta in i Sagerska palatset om några år, och jag vill väldigt gärna att du hjälper mig till en bättre bostad.
Det kunde jag ju förstå att han vill bo där, om han nu ändå ska bo i Stockholm.
Vi språkade både länge och väl, Håkan och jag. Han sade att han var ny som partiledare för det socialdemokratiska partiet och behövde lite råd på vägen. Hygglig som jag är, så delade jag med mig av mina erfarenheter.
Vad vi språkade om? Nej du, det är en hemlighet mellan Håkan och mig. Men i framtiden när du ser Håkan Juholt i TV, då vet du att det är från mig han har fått många av sina idéer.
Han var faktisk väldigt trevlig och jag vill ju gärna släppa fram nykomlingar, så jag lät honom sköta invigningen av The Glass Factory i Boda. Tack vare att han tog till sig mina råd och tips hur man ska inviga, blev det riktigt lyckat.
Du kan läsa om invigningen i DN, men de har ju missat det viktigaste: Håkans samtal med mig.
Nu kanske många tycker att det är orättvis att jag favoriserar Håkan, men det står alla fritt att söka råd och stöd hos mig. Om jag sen ger dem ovärderlig hjälp är en annan sak. Först måste jag se att de är snälla. Då menar jag snälla mot alla.

Hej så länge
Sverker

Leg. politikerrådgivare


STOLT Vad roligt att du ville prata med mig. Så här stolt har jag sällan känt mig, sade Håkan och slängde en blick mot fotografen.

LYCKAT Tack vare att Håkan Juholt lyssnade på och tog till sig mina råd, blev invigningstalet väldigt lyckat. Kanske han inte nådde upp till mina höjder, men vem skulle klara det?

8 kommentarer:

 1. hej igen .Jag förstår att Håkan Juholt blev lycklig , vem skulle inte bli det evap

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag blir att du delade dina råd med honom! Nu måste det ju gå raka vägen till vinst för de röd-gröna i nästa val efter dina kloka råd!

  SvaraRadera
 3. Heja Sverker, du vet precis vem du ska stödja! Fortsätt med det!

  SvaraRadera
 4. Sveker! Du är bara sååååååååååå underbar och klok. /E-beth

  SvaraRadera
 5. Hej Sverker! Du är verkligen cool! Jag är också ganska cool, för att vara en bulldogg. Fransk minsann! Hälsningar, Goliat

  SvaraRadera
 6. Det kommer att stå Sverker på röstsedeln nästa gång.
  "Sverker" Sveriges nya hundminister!!

  SvaraRadera
 7. Vad skulle man inte ha gjort för att vara Juholt i det läget - att få träffa Sverker är ju en stor bedrift. Själv är jag inte lika vis som du, men minst lika stilig. /En ung collietik

  SvaraRadera
 8. Ja, som alla förstår så var det här en högtidsstund för Håkan Juholt. Man kan kanske säga att han readan har haft peaken på sin karriär. Kul för Håkan och trevligt för mig.

  SvaraRadera