22 juni 2011

The Glass FactorySTILIGT Över det gamla glasbruket i Boda , numera The Glass Factory, lyser en alldeles riktig neonskylt mot den mulna himmelen. Om solen lyser mitt på dagen, så lyser inte skylten, eftersom den syns ändå.

Jag tänkte bara visa lite bilder från anledningen till att jag åkte till Boda i lördags: The Glass Factory. Att det kombinerade museet, glasblåsarverkstaden och butiken har ett engelskt namn, beror nog på att ingen än de på orten boende förstår dialekten. Då blir det enklare med engelska som är minsta gemensamma nämnare rent språkligt.
Jag reste som sagt dit och jag tog med mig husse som chaufför och Agnes som min assistent.
Vi hade roligt hela dagen och jag fick lite korv. Den var god.


Hej så länge
Sverker

Leg. kultursnubbe


VÄLKOMMEN Direkt jag kom, så började Johansfors musikkår att spela till min ära. Riktigt bra må jag säga, men för dagen hade de inget euphonium i orkestern, så det lät lite tunt när huvudinstrumentet saknades.

MÄN MED FORM Naturligtvis ville även Kosta-Bodas världsberömda formgivare byta ett par ord med mig när de fick syn på mig. Här har jag just språkat med Kjell Engman och Olle Brozén, som bägge var angelägna att få en bild tillsammans med mig. Något att visa sina vänner att de verkligen har träffat Sverker.

MASSOR Sen kan man luras också. Om man ställer ut massor av glassaker i ett rum och sen sätter spegelglas på väggarna, så blir det massor och massor glas. Det gäller att inte ramma spegelväggen när man går omkring där, om man får syn på en stilig västgötaspets.

KJELLS GLAS Om du går in i The Glass Factory, som du ska göra, så kan du bland massor annat också se saker som Kjell Engman har gjort. Han har missat lite, så hans glasögon har fastnat på vaserna. Det är sånt som kan hända när man blåser glas.

VACKRAST Det fanns många vackra saker att titta på inne i museet. Vackrast av allt där inne tyckte jag att min Agnes var. Hon tillhör dock inte den permanenta utställningen, utan var bara en vandringsutställning för dagen.

TILLFÄLLIG Ett av rummen är speciellt för tillfälliga utställningar. Därför var det här rummet bara tillfälligt rosa.

NÄSTAN TOMT Det var meningen att folk skulle samlas och språka med varandra i det vackra sommarvädret här på gården. Nu var det inget vackert sommarväder, så det var ganska tomt, men det var desto fler inomhus. Där kunde man också utbyta väl valda ord med varandra.

3 kommentarer:

  1. Vilken härlig och humoristisk blogg :)

    SvaraRadera
  2. Mamma Bella är mycket stolt över sin son!Hälsningar Solveig (matte).

    SvaraRadera
  3. Tack alla. Jag förstår att världens bästa västgötaspetsmamma är stolt över att världens bästa västgötaspets som son!

    SvaraRadera