19 juni 2011

Duktigheten fortsätter

Agnes fortsätter på den inslagna duktighetsvägen, om än inte i samma tempo. Idag nöjde hon sig med att laga mat, men den var inte dum.

– Jag vill ha lax, sade Agnes till sin pappa. Agnes pappa är också min husse. Samtidigt. Eftersom Agnes får som hon vill, så blev det lax. Det var Agnes som var kock.
– Vill du inte ha glass till efterrätt, frågade husse sin dotter. Husses dotter är min lillmatte Agnes.
Jo, jo, jo, tänkte jag, som tycker mycket om glass.
– Jo gärna, sade min ytterst förståndiga lillmatte.
– Då gör jag den, sade husse som tycker att det är roligt att leka med köksmaskinerna.
Det blev en god måltid och mycket att slicka för mig. En väldigt lyckad matdag!
Idag städade inte Agnes i köket. Så långt sträckte sig inte duktigheten.


Hej så länge
Sverker

Leg. matavsmakare


GLASS Under tiden som Agnes gjorde laxen, gjorde husse glass enligt Ben&Jerry’s recept. Det är enkelt: 2st stora ägg, 1 dl socker, 4 dl grädde och 2 dl mjölk. Idag smaksatte husse det enligt eget huvud: 3 tsk kardemumma och lite vaniljsocker. Dessutom stoppar han i något annat som jag inte sett. Nämligen många kalorier. Sen häller man allt i glassmaskinen.

VIKTIGAST Jag slickar litermåttet glassmeten har varit i. Ett litet smakprov före fördiskningen. Det är faktiskt svårt att komma åt botten, så den blir riktigt ren.

HUVUDRÄTT Så här såg det ut på husses och lillmattes tallrikar innan de började äta och innan jag fördiskat. Det är laxen, tomatsalsa med tomater (häpp), röda chilifrukter, färsk hemodlad koriander, vitlök igen, spiskummin, limesaft, vinäker och salt och peppar förstås. Det gröna geggiga är gröna linser, gröna oliver, lite olivolja och salt och peppar igen. Det blev faktiskt ganska mycket kvar att fördiska för mig. Gott.

EFTERRÄTT Under tiden man äter, så surrar glassmaskinen tappert på i köket. Först flyter det och sen blir det glass. Lägg märke till skålarna. Det är husse som är formgivare! Dessbättre orkade inte lillmatte och husse upp all glassen. Gissa vem som fick resten? Jo jag, Sverker. Det var mums för en västgötaspets.

3 kommentarer:

  1. Sverker vilken kanonmåltid du fick och så mycket att fördiska. Agnes är duktig och husse oxo på att laga mat.
    Tänk att ha en glassmaskin.evap

    SvaraRadera
  2. Man måste ha en glassmaskin, påstår husse. Jag tror honom.

    SvaraRadera
  3. Vi tjänstgör också som fördiskare hemma hos oss. Det ska helst vara flata tallrikar. Annars blir man kladdig om nosen.

    SvaraRadera