1 juni 2011

Ny bromsmedicin på plats

INTE LAGA Ibland går bilar sönder. Då måste de lagas. Om man lagar en bil, utan att den är sönder, kallas det service. Jag har, som ni ser, läget under full kontroll, och snart kunde vi fortsätta resan genom livet med nya frambromsar.

Idag så servades husses bil. Det heter så när man lagar den i onödan innan det gått sönder. Det var bromsarna där fram som inte riktigt än behövde nya klossar. Klossar är kula att bygga med. Jag kanske inte bygger så mycket, men jag kan riva det andra har byggt.

Förra veckan var husses bil också på service. Då bytte de olja och filter och så. Det ska man göra då och då. Särskilt om man använder bilen att åka i.
– Man måste sköta sin bil, sade husse, som är en fena på att just inte sköta sin bil.
– Den ska ju besiktigas nästa vecka. Då måste ju vindrutan vara hel, tillade han dystert. Det är nämligen väldigt dyrt.
Förra året när vi var ute och åkte till Danmark small det till i rutan och det blev en stor spricka.
– &#@## i &%€#s %&^?&%%, sade husse. Det här var inte roligt. Så då fick han byta den rutan.
Nu ska man ju inte ha roligt jämt. När vi nu ganska precis ett år senare åkte söderut igen, så small det. Igen. Men lite mera. Det lossnade lite flisor och det blev flera, i mitt tycke, ganska snygga sprickor. De gick kors och tvärs över rutan och bildade ett spännande mönster.
– &#@## i &%€#s %&^?&%%, sade husse. Jag bytte ju den &#@## i &%€#s %& rutan förra året. Vad har jag gjort för att förtjäna detta.
Jag tyckte inte att det var läge att börja en uppräkning av husses försyndelser under det gångna året, så jag höll tyst. Annars har jag en lång lista.
Idag var det bara bromsarna som skulle ordnas. Jag var där och såg till att blev som det skulle. Husse har provat och nu står bilen still, så tydligen fungerar de. Och vindrutan är fortfarande hel.
Vi får se hur det går på bilprovningen. Husse funderar på att tvätta bilen, för att de ska tro att den är välskött.

Hej så länge
Sverker

Leg. bilexpert




RESERVDEL Jag följer med och kollar att det blev rätt delar. Om man har en del på bilen som ska bytas ut heter det reservdel. Dom måste vara rätt sort. Om man vill ha en väldigt, väldigt dyr bil så kan man bygga en själv av alla de i bilen ingående reservdelarna. Vill man ha en mindre dyr bil, så kan man köpa en färdigbyggd bil.

7 kommentarer:

  1. Reklamen du gör för din blogg i varenda Schulmaninlägg är patetisk.

    SvaraRadera
  2. Till anonym: Det tycker inte jag, jag skulle aldrig ha hittat hit annars, och jag gillar verkligen den här bloggen. Sluta inte blogga Sverker!

    SvaraRadera
  3. Jag måste ju hålla med Isabelle eftersom hon har rätt. Dessutom heter hon inte Anonym.

    SvaraRadera
  4. Hittade till din underbara blogg tack vare en reklamkommentar. Dina uppdateringar är snudd på dagens höjdpunkt! ;)

    SvaraRadera
  5. Sverker är bäst/Gudrun

    SvaraRadera
  6. Håller med de andra...dina "reklamkommentarer" är ju bara roliga. Skrattar varje gång jag ser dem. xD

    SvaraRadera
  7. Jag håller inte alls med. Det är inte alls patetiskt, det är super bra för annars hade jag aldrig hittat hit. Heja Sverker!

    SvaraRadera