15 mars 2011

Pigg, frisk och avmaskad

HOS HUNDDOKTORN Så här ser det ut hos hunddoktorn i Alsace. Dels ser man bakarna av exmatte och Lucien. Exmatte är den med kjol. Veterinären syns nästan inte alls, men hon finns där. På golvet ser man en mycket stilig västgötaspets som ser ovanligt frisk och pigg ut. Det är jag!

När vi hundar har varit ute på tour i Europa måste vi avmaskas och veterinärbesiktigas. Hussar och mattar, som vräkt i sig allt möjligt, behöver inte avmaskas och de behöver inte besiktigas. Det är mycket orättvist, tycker jag.

Som vanligt hade Lucien ordnat veterinär åt mig. I kraft att nästan 40 hästar, kan jag bestämma tiden själv. Jag måste avmaskas innan jag får åka hem. Det besöket följde samma mönster som förra gången. Jag översätter direkt från franska till svenska:
Veterinärassistenten (glatt överraskad och intresserad): Vilken fin hund! Vad är det för sort?
Matte (stolt): Västgötaspets. Vallar kor. Och hästar. Sveriges äldsta hundras. Fanns redan på vikingatiden.
Veterinärassistenten (imponerad): Oj!
Veterinärassistenten (frågande): Det gällde avmaskning. Här är pillerna. Vänta lite så kommer veterinären och undersöker honom.
Matte lägger påsen med mina piller sin handväska och veterinären kommer in.
Veterinären (imponerad och frågande): Oh vad fin han är. Är han pigg?
Matte (sanningsenligt): Ja.
Veterinären skriver under intyget att jag är avmaskad och frisk, om fyra dagar sedan. Exmatte betalar sex euro. Klart.
(Jag blev tvungen att äta upp alla bägge piller sen. Tillsammans med korv, så det var OK.) Så nu hade jag papper på att jag var som jag var. Pigg och frisk och inga maskar i magen.


Hej så länge
Sverker

Leg. avmaskad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar