19 mars 2011

Kamp med älgar

En flock älgar har fått för sig att de har rätt att äta på kvistar torsdags kväll. Det har de inte, för de kvistarna ska bli till flis, säger husse, och värma upp invånarna i Tranås innerstad.
Detta är alltså ett oskick. En stöld. Jag kan ju knappast stå alldeles overksam när detta sker gång på gång. Jag, Sverker, känner mig manad att valla älgarna in de djupa skogarna.


KLICKA PÅ BILDERNA SÅ BLIR DE STÖRREHÄR STÅR DE OCH GLOR Jag har fått syn på älgarna, och älgarna har fått syn på mitt skräckinjagande yttre. Att stå öga mot öga mot en västgötaspets, får de största djur att darra.


FULL FART Här har jag satt full fart. Småbarnen blir rädda, men den stora behöver tydligen sättas på plats av en modig västgötaspets.


SNART FRAMME Jag börjar närma mig den stora älgen, som nu äntligen börjar inse att hon har mött sin överman.


HON STANNAR Jag tycker den här kon verkar lite korkad. Varför stannar hon? Förstår hon inte vem som starkast? Men jag ger mig inte.


HON GER SIG Såja. Ska jag komma nu husse? De lufsar ju mot skogen. Eller vill du att jag vallar hem en?


HUSSE HAR VISSLAT Nu har husse kallat på mig och det betyder full fart till honom. Jag gör en sista koll att min mission har varit framgångsrik. Det har den naturligtvis och husse och jag kan fortsätta vår promenad.


Hej så länge
Sverker

Leg. medborgargardist

1 kommentar:

  1. Häftigt! Min terrier har bara jagat och skallat efter dem. Inte helt illa det heller, visserligen, men det är ju fel sorts djur hon jagar! ;) (Såklart vill jag inte att hon ska jaga nånting alls, kanske bara en å annan mus som tagit sig in i huset!)

    SvaraRadera