2 februari 2011

Ett liv med en svår saknad

Så här snäll är min Agnes. Fastän husse säger ”Fy Agnes”, så ger Agnes smultron till sin Sverker. Det tycker jag är rätt.

Hej, det är Sverker som skriver. Kanske du tror att jag, som är en västgötaspets, har allt eftersom jag har den stora turen att ha födds som just en västgötaspets. Det är inte så i livet. En del saker som jag har, har jag inte.

Jag har till exempel en Agnes. Jag har haft henne över tio år, men nu har jag henne bara ibland.
– Var är Agnes, frågar husse mig lite då och då.
Då springer jag genast ner till Agnes rum och tittar, men hon är inte där. Varför frågar husse då? Då börjar jag pipa. Jag saknar min Agnes.

I somras saknade jag inte min Agnes. Hon var nämligen här. Hemma hos sin Sverker. Hon är så tacksam när jag hoppar upp i hennes säng på morgnarna.
– Gå genast ner Sverker, säger hon – inte utan viss irritation. Det säger hon bara för att hon vill skynda sig upp och leka med mig. Då blir jag så glad så jag slickar henne i ansiktet.

Agnes lyder dessbättre inte husse
Vi går ut och går också. Agnes är snäll. Ibland är Agnes extra snäll mot mig. Hon plockar smultron åt mig.
– Du ska väl inte ge smultron till hunden, säger min hjärtlöse husse. Agnes är husses valp. Då ska hon lyda husse. Det har hon aldrig gjort och det är bra ibland.
– Sverker tycker om smultron, så det är klart att han ska ha det också, sade Agnes obstinat (=uppkäftigt) till sin husse (pappa, kallar människor det), och gav mig ytterligare ett par smultron.
– Hunden kan väl plocka själv. De växer ju i lagom höjd för honom!, sade den man som jag kallar husse. Ska han säga som låter sin dotter plocka smultron åt honom. Han är nämligen ytterst lat. Det är därför han är så fet.

Jag kan skypa med Agnes
I går kväll pratade jag med Agnes via Skype.
– Hej Sverker!
– Piiiiiiiip
– Vad gör du Sverker?
– Gnäll. Pip.
– Är du en fin hund?
– Gnäll, i det jag viftade glatt på svansen.
Så höll vi på ett tag.
När Skype tog slut, sprang jag ner till Agnes rum. Hon var inte där.
– Vad dum du är. Hon är ju i Toulouse, sade min husse sarkastiskt (=elakt).
Det är husse som är dum. Sverker är snäll och saknar sin snälla Agnes.

Hej så länge
Sverker

Leg. skypare


I går skypade jag med Agnes. Det var roligt. Men det luktade inte Agnes om henne. Hon har en katt, såg jag på skärmen. Hur kan man göra så mot en Sverker?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar