18 januari 2011

Sprit och journalistik


Så här ser det ut när man hälsar på hos kompisar. Har jag tur finns det korv och chips på bordet. Här hade jag otur, det fanns bara flaskor, godsakerna har inte kommit fram ännu. Husse tyckte att det fanns tillräckligt med godsaker på bordet.

Ulf och Britt är här också. De har åkt ända från Tranås bara för att träffa mig. Vi har gjort sightseeing med dem också. Då åker vi med Ulf. Han kör inte som en fransyska och inte som en fransman heller, så jag vågar titta när vi åker.

Bland annat har vi besökt ett museum i Figeac. Där stod jag på Rosett-stenen. Inte den riktiga, för den stal engelsmännen av fransmännen som hade snott den i Rosetta i Egypten. Jag stod på en stor kopia som finns på museet bara för han som tolkade stenen, Champollion, – och därmed löste hieroglyfernas gåta – kom därifrån. Naturligtvis hade han hjälp av en svensk också.


Jag är konsult på en tidning
När jag var i Rodez passade jag på att besöka redaktionen på tidningen Midi Libre och gav dem några journalistiska råd och tips. Husse och jag har en kompis som jobbar där, Philippe.
Vi har massa andra kompisar här omkring. En del har träffat mig innan, andra har fått det stora nöjet att träffa mig nu. Det är ganska kul att träffa nya och gamla kompisar så här. De matar mig vid matbordet. Det uppskattar jag verkligen. Hemma får jag aldrig något hur hungrig och lidande jag än ser ut.
Vi har farit runt bland en massa små städer och byar. Aveyron har varit väldigt fattigt och därför har många gamla hus fått stå kvar, sekel efter sekel. I alla byar och städer finns det bara gamla stenhus, som klättrar upp för sluttningarna. Om det ser ut så är det pittoreskt, har jag lärt mig. Är det pittoreskt ska man sightseea dit.

Detta kommer inte att ske
Husse och matte vill köpa ett pittoreskt hus i Aveyron. De ska bara hitta det riktigt rätta huset. Det ska vara stort och gammalt och ligga i en liten pittoresk by där man kan gå och handla färskt bröd hos bagaren på morgonen. Husse påstår att han ska renovera huset de ska köpa, men han kunde ju börja med att klippa gräsmattan hemma först. De har hittat ganska många bra alternativ och det är egentligen bara en liten sak som fattas: pengar. De hoppas att de ska vinna några miljoner kronor, eller ännu hellre euro, men det lär aldrig hända, eftersom de aldrig köper lotter eller spelar på trav. Så det lär nog inte bli något pittoreskt hus i en pittoresk fransk by.

Hej då
Sverker

Konsult i mediebranschen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar