26 februari 2015

Handvapensexport från Tranås till Saudiarabien

FÖRMÖGENHET Det mer eller mindre nedlagda stenbrottet utanför Tranås döljer en förmögenhet. Det gick ju inte så bra med Hitlers segermonument, men röd Tranåsgranit till Saudiarabien, kunde kanske vara något?

Regeringen vill inte gärna bryta militärsamarbetet med Saudiarabien, och det öppnar upp för export från Tranås av handvapen. Kanske en ny guldålder för vår kära stad, nu när pälsindustrin och Stiga har försvunnit?
Kära kommunalråd, vad sägs om en försäljningsresa till arabernas land?


Som vi alla vet är Saudiarabien ett land som består av öken, oljepumpar och dromedarer. Finns det olja, så finns det pengar. Det vet vi också.
Nu har regeringen öppnat upp lite försiktigt för att fortsätta det militära samarbetet med just Saudiarabien. Vad är det då vi har i Tranås, som inte de kan hitta i sin öken? Jo vi har den hårda och fina röda graniten. Se där! Delar man den i lagom stora bitar, kan steningarna i Saudiarabien bli mer färgglada, vilket skulle pigga upp vilken stening som helst. Tänk dig själv den djupröda graniten mot den sandfärgade blodbestänkta marken. Vilka färgbilder det skulle bli från steningarna!
Kära kommunalråd! Nu när satsningen på att kineser skulle lägga elcykeltillverkning i Stigas gamla fabrik tycks ha gått i stå, trots flera skattefinansierade resor till det stora landet i öster, skulle det inte vara dags att packa kappsäcken igen? Denna gång för att sälja Tranåsgranit i steningsstorlekar till de rika saudierna.
Kanske skulle Stigas gamla lokaler vara lämpliga för sortering av kaststenar nu när det inte verkar bli någon cykelfabrik? Man kan tänka sig att sortera dem i kassar med små stenar för utdragen rättvisa, eller större stenar för snabbare rättvisa.
Det gäller att tänka utanför boxen om hjulen, om än inte cykelhjulen, ska börja snurra i vår lilla stad.

Hej så länge
Sverker

Leg. vapenexportörskonsult

DYSTRA Varför dessa dystra miner. Militärt samarbete med Saudiarabien kan bli ett rejält klirr i kassan för svenska företag. Vi i Tranås vill gärna dra vårt strå till stacken med export av handvapen.

STENLÖST Här i öknen är det inte lätt att hitta några stenar, vilket behövs om man ska skipa rättvisa med hjälp av stening. I Tranås har vi dock ett överflöd, så det skulle räcka till tusentals steningar.

STIGA Tror du att du ska hitta tillverkning av gräsklippare eller bordtennisbord, racketar eller hockeyspel här, så kommer du alldeles försent. Men det gäller att se positivt på saker och ting. Här inne kunde man ha ett sorteringsverk för steningsstenar i röd granit från Tranås, som sedan kan exporteras till vår militärkompis Saudiarabien så att de kan skipa rättvisa på ett estetiskt tilltalande sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar