15 december 2014

Tranås storsatsar på tunnelbana

INSPEKTION Visst är det jag Sverker, som är ute på min inspektionsrunda. Ett par nya högar har det blivit. Tunnelarbetarna är väldigt flitiga.

Under tiden som vår vingklippta regering sitter på Harpsund och språkar om förbifart Stockholm och Bromma, storsatsar Tranås på kollektivtrafiken. Bygget för en tunnelbana pågår för fullt, vilket syns alldeles klart hemma hos mig.

Jag ljög kanske nu. Regeringen kanske inte alls sitter och sammanträder. Det är möjligt att de äter nu. De ska nämligen smörja kråset med ett präktigt skattefinansierat julbord också. Lövfén kanske tror att de bångstyriga miljöpartisterna är lättare att handha om lussekoftorna är välfyllda. Vem vet.
Men det var inte det jag skulle berätta. Istället ska jag ta dig till en byggarbetsplats. Det är nämligen så, att under min gräsmatta pågår ett tunnelbygge av gigantiska mått. Redan framåt våren sådär, så räknar jag med att det första tåget kan köra i de nya tunnlarna. Tänk att Tranås ska bli världens minsta stad med tunnelbana! Äntligen kan vi åka kollektivt, med annat än min bil.
Vad man kan se från ytan, så verkar det bli riktigt bra. Jag ser verkligen fram emot invigningen.
Dessutom är det spännande att varje morgon se de nya högarna, så jag vet hur långt de idoga arbetarna har hunnit.

Hej så länge
Sverker

Leg. projektledare

PLANEN Hur ska det bli? Ja, svaret är enkelt. Tåget kommer uppifrån vägen i bildens överkant. Sedan stannar det vid fyrkanten som är station ”Lilla stugan”. Antingen kliver du av, eller också fortsätter du till någon av stationerna ”Framsidan” eller ”Baksidan”. Du kan också byta och ta tåget till moster och morbror. Det är linjen som går ut till vänster.

TRÄDAVVERKNING En viss trädavverkning går inte att undvika. Dock har inte husse varit lika aktiv vid syrenen, som han påstår han var vid almarna i Kungsträdgården på 70-talet.

BAKSIDAN Det är vid denna station du ska kliva av om du vill bada eller paddla kanot. Det är inget man vill så här års, men det kommer väl andra tider.

FLITIGA Arbetet pågår på flera ställen samtidigt. Hos moster och morbror är det också en väldig aktivitet, som du ser. De kommer nog bli glada, när de upptäcker att de snart har egna tunnelbanestationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar