14 maj 2014

Ett skrytinlägg från min husse

STILIGT Detta är den enda utomhusväxten. Det är en blå blomma. Det bästa med bilden, är att skärpan ligger på mig.

Min husse är så stolt, när hans krukväxter blommar. Han har tjatat på mig länge nu, så här kommer lite blommor.

Uppenbarligen är förutsättningen ett ständigt misskötande, för att husses krukväxter ska få några blommor. Det finns två lägen med husets växter nämligen: antingen dör de, eller också så blommar de. Helt plötsligt bara sådär.
Jag tycker att det skulle vara trevligare med lite bättre mat, än blommor.

Hej så länge
Sverker

Leg. snäll

RISIG Det här var farfars blomma. På hans tid var den inte alls så risig. Tittar du noga, så kanske du kan se små, små blommor.

BLOMMA Precis så här ser blommorna ut på den risiga växten. De var nog större och finare, när farfar skötte växten.

BORTGLÖMD I fönstret mot Lasse och Malene står den här växten. För det mesta glömmer husse bort att vattna den. Det är väl antagligen så den ska ickeskötas. Den kommer också från farfar.

HILDAVÄXTER Tänk att de här krukväxterna fick min husse av tant Hilda i Tåby för 68 år sedan. Då var det bara en kruka, men de har blivit flera. De samsas i fönstret i undervåningen med spindelväv och döda flugor.

HILDABLOMMA Detta är en blomma på tant Hildas växt. Det finns sammanlagt nio blommor just nu. De brukar blomma vartannat år så där. Förutsättningen är att de inte sköts.

ORKIDÉ Rätt vad det är, så upptäcker husse en blomma, eller flera, på sina gamla orkidéer. De måste vara världens tåligaste växt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar