20 mars 2014

Välkommen till en gyllene vårdagsjämning

GULD Nu är det äntligen vårdagsjämningen. Vintern kan vi lämna bakom oss och bara njuta av den sköna värmen (som kanske kommer). Detta är en telefonbld från igår. Idag var det mer moln i vägen.

Då var det vår. I alla fall hos mig. Vårdagsjämning betyder att solen går upp och ner tidigare och senare. Du har kanske sett på TV där de beklagar sig över vårens bakslag. Det betyder att det är ett bakslag i Stockholm. Övriga Sverige existerar inte för SVT (=Stockholms Vissna Television). Här har jag ingen snö och +10C (= 50F) i morse. Det blir nog varmare senare idag.

Skulle det inte vara trevligt med lite vårbilder från Tranås? Jo, det skulle det. Därför har jag lite vårbilder från Tranås.
Vårtecken finns det gott om. Löven verkar vilja slå ut och det finns små vita och gula blommor här och där. Fler typer av sånglärkor har kommit till min sånglärksruta. Årets första daggmask kröp kavat över stenplattorna igår kväll. Årets första överkörda groda såg jag på min väg under gårdagens promenad.
Ja, nu är verkligen våren här!

Hej så länge
Sverker

Leg. vårhund

PIGGA Husses mullvadar är riktigt vårpigga, som du kan se. Snart har vi ett alplandskap här. Husse funderar och funderar på hur han ska fösa iväg de små gynnarna till grannarna.

SÅNGLÄRKSRUTAN Faktiskt redan för ett par dagar sedan kunde jag hälsa en ny gäst välkommen till min sånglärksruta. Denna gång den gulnäbbade svartsånglärkan, som glatt sprätter omkring och förser sig av överflödet.

LÖV Min husse påstår att det här ska bli blad, men jag är säker på att det ska bli löv. På hösten krattar man sådana i trädgården. Dock inte dessa löv, eftersom de finns i skogen.

BLOMMA Om detta är en blomma, som husse envist påstår, så är det konstigt. Mig förefaller det mera vara ett träd med små konstiga grejer på.


Vårdagsjämningen i världens metropoler

UPPSALA Denna bedårande vackra naturutsikt hade min Agnes från sitt fönster igår kväll. Som du ser har hon turen att ha snö. Detta beror på att Uppsala, där hon bor, ligger betydligt närmare Nordpolen, än vad Tranås gör.

SOUTH HERO Du ser tydligt att solen lyser över New York. New York är USA:s Östergötland. Jag bor i Småland, men på andra sidan sjön är det Östergötland. Eloise bor i South Hero i Vermont, men på andra sidan sjön är det New York. Hon har 0F och det är lika med -18C. Det beror på att South Hero ligger betydligt närmare Sydpolen än Tranås. Hon har is på sin sjö också som blir tjockare varje dag. Det har inte jag.

2 kommentarer:

  1. Here in America we would would deeply appreciate it if you generous Swedes could share just a little bit of your warmth. Not only is Lake champlain still solidly frozen but even the Great Lakes are mostly still ice-covered.

    SvaraRadera
    Svar
    1. We will send you som warm weather,but we wait until it is summer here.

      Radera