22 mars 2014

Gärna flagga för kvinnorna, men först …

JA Naturligtvis stöder jag kravet på att regionalt flagga för kvinnorna på Internationella kvinnodagen. Men jag tänker dock blunda för alltihop, så länge det inte blir jämlikt.

Visst skulle det vara trevligt med viftande flaggor den 8 mars på Internationella kvinnodagen. Jag skulle kunna tänka mig att stötta detta krav från Vänsterpartiets landstingsgrupp till 100 procent. Dock med det lilla förbehållet att blir det ingen Internationell mansdag, så blir det inget flagghissande.

Anledningen att det ska flaggas är att slå ett slag för jämlikheten anser Vänsterpartiet. Men hur jämlikt är det när kvinnor har en internationell dag, men inte vi män. Hur länge ska vi tåla att stampas på och förnedras på detta sätt?
Jag vill idag slå ett slag för att det blir en Internationell mansdag. En dag då vi män kan fira utan inblandning av kvinnor. Vi kräver helt enkelt jämställdhet!
Lämpliga dagar för Internationella mansdagen skulle vara 9 juni (=min födelsedag) eller 4 november (=Sverkerdagen).
Jämställdhetsivrare som jag är, så ser jag fram emot inte bara en, utan två internationella regionala flaggdagar. En som hyllar alla kvinnor och en som hyllar skapelsens krona (=vi män).
Fram för ett jämlikt samhälle. Både regionalt och internationellt, men bara med regional flaggning.

Hej så länge
Sverker

Leg. manskämpe

OJÄMLIKT Vänsterpartiet vill gärna flagga, men bara för kvinnor. Hur jämlikt är det på en skala?

ÖVERJÄMLIKT Vänsterpartiets lista i Tranås är mer än jämlik. Övriga partier strävar efter 50/50 när det gäller könsfördelningen. Vänsterpartiet satsar däremot på en överjämlik lista. Inte många män där inte.

KÄMPE När det gäller jämlikhet är jag en riktig kämpe. En manlig förebild kan man säga. Nu har jag tagit mig an den viktigaste jämställdhetsfrågan: instiftande av den Internationella mansdagen.

1 kommentar:

  1. Min käre Sverker, Ni har ju de övriga 364 dagarna./E-beth

    SvaraRadera