18 februari 2013

Vem gömmer sig under soffan?

GÖMMA Somliga försökte gömma sig, men jag märkte minsann var det hade tagit vägen. Under soffan, där jag inte kommer, låg det stadigt parkerat.

Listade du ut i går vem det var jag skulle åka och träffa? Jo, det var Lucy.
När jag kom till min Per, så kom Lucy rusande till mig och berättade hur glad hon var att äntligen få möta mig igen. Ja, det var så jag hade föreställt mig det hela. Men vad hände?


Kan du tänka dig att kattan gick och gömde sig. Här hade jag åkt i sex mil bara för att hon skulle få glädjen att träffa mig igen, och så kryper hon in under en soffa.
– Jag stannar här, hävdade Lucy inte utan visst eftertryck.
– Maten är mycket, mycket bättre här och jag har fler varma ställen att sova på.
Dessbättre var Per och Agnes i full fart i köket med att göra semlor till mig. Trodde jag. I slutändan visade det sig att jag bara fick en halv semla av min Per + fördisken. Jag hade bespetsat mig på minst tre semlor.
Jag fick i alla fall ut och gå och det var ju kul.
När jag åkte så såg jag kattan ligga i Pers sovrumsfönster för att riktigt kontrollera att vi försvann. Otacksam är just vad den kattan är.

Hej så länge
Sverker

Leg. kattnegligerare


TÖNT Se där, där har vi den töntiga kattan Lucy som trodde att inte jag skulle hitta henne. Hon gjorde allt för att hon inte skulle följa med hem till mig. Hon offrar gärna en kompis för lite bättre mat. (Eller mycket bättre mat.)

HÄNDIGA Per och Agnes stod i köket och var händiga. Det var riktigt lovande, men var det åt mig, eller var det åt den töntiga kattan Lucy?

RESULTATET Sex stycken semlor blev det efter min Per och min Agnes hade varit händiga. En till husse, en till Per, en till Agnes och tre semlor till Sverker. Eller?

FÖRDISK Den första fördisken var att göra rent en skål som innehöll en blandning av mandelmassa, bröd och grädde. Helt OK faktiskt, även om arbetet var betungande.

PROMENAD Ut och gå med min Agnes och min Per i Mantorp, är faktiskt både kul och intressant. Kul för att det är min Per och min Agnes. Intressant för att det är många andra hundar som har gått där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar