6 oktober 2013

Lördagskalas hos min resursfamilj

VÄNTA Min resursmatte förmanar mig att sitta still tills hon säger ”Varsågod Sverker”. Jag tycker sådant är löjligt, särskilt med tanke på att hon har handen full med kött. Den som väntar på något gott, väntar alltid för länge, som ordspråket säger.

Jag var på fest igår. Festen var hos min resursfamilj. Den var väldigt lyckad, eftersom deras diskmaskin fortfarande var trasig. Det innebär att jag måste hjälpa till med fördisken. Det gör jag gärna.

Stackars Sverker, tänker du säkert. Fick han bara fördisk. Inte då, kan jag meddela. Det fanns lite helstekt karré kvar. Min resursmatte tyckte att jag skulle ha resterna. Vi var helt överrens där, kan man säga. Husse tittade lite skeptiskt på resursmatte och mig när hon strödde ut bitarna på golvet.
Jag såg senare fram emot att få de två kycklingfiléer som blev över och massa pasta också. De resterna kanske inte skulle fylla en tom mage på en västgötaspets, men de skulle lindra hungern.
Nu blev det inte så, men jag fick fördiska tre tallrikar. Det var exakt tre tallrikar mer än vad jag brukar få ta hand om.
En väldigt lyckad afton, måste jag säga. Men varför fick inte jag någon chokladtårta, när alla andra fick?

Hej så länge
Sverker

Leg. fördiskare

FÖRDISK Som du ser är diskmaskinen isärplockad. Framför de bortplockade delarna serveras det fördisk till mig. Som tur är har min resursfamilj en svensk kvalitetsdiskmaskin. Det innebär att det är månadslånga leveranser på reservdelar. Sådant gillar jag.

BARNSLIG Den som är barnsligast fick en barnslig servett. Gissa vem som hade den här servetten? Jo, min husse naturligtvis.

INSTÄLLSAM ”Jag tänker aldrig ge hunden någon fördisk”, sade min resurshusse. Men erkänn att jag gör mitt bästa för att få honom på bättre tankar.

CHOKLADTÅRTA Detta är en chokladtårta. Det var exakt den chokladtårtan jag inte fick smaka. Mycket orättvist, för de andra vräkte i sig. Därför kan jag inte uttala mig om huruvida den var lika god som den ser ut, eller om den smakade urrrk. (Den luktade gott, kan jag berätta.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar