28 september 2013

Vem lämnar en Steinwayflygel och ett hus?

STEINWAY I det här huset ståtar det en övergiven Steinwayflygel. En gång i tiden var den en riktig dyrgrip. Hur mycket den kan vara värd idag, är inte lätt att säga.

Detta är det märkligaste övergivna hus vi hittade. En gång i tiden måste detta ha varit ett väldigt fint hus. Och en Steinway står inte i var mans hus.

Mitt i skogen ligger det här huset med en stor ganska ny ladugård och ett par extrahus. Allt utom ladugården är förfallet – men varför?
Uppenbarligen har de som bott där varit ganska välbeställda, men varför har huset lämnats åt sitt öde har jag ingen aning om.
Nu undrar jag vad vi ska spana efter nästa gång min Agnes kommer hem. Vi har klarat av både svamp och övergivna hus.

Hej så länge
Sverker

Leg. ödehusexpert

FÖRFALLET Det syns att huset har varit övergivet i många många år. Huset är bortom all räddning, men varför låter man det här ske.

EKSJÖTIDNINGEN Det var länge sedan Eksjö-Tidningen slutade komma ut. Det här exemplaret var från 50-talet.

PLUNDRARE Ägarna har uppenbarligen lämnat allt i huset. Sedan dess har det varit plundrare där och tömt alla skåp och lådor av spåren att döma.

OORDNING Det är möjligt att det var riktigt fint i rummet när de sista ägarna lämnade huset. Nu är allt i en enda oreda och av den uppstoppade räven finns inte mycket kvar.

4 kommentarer:

  1. Så tråkigt att ett hem förstörs på detta sätt. Man funderar ju på vilka som bott där och varför det inte tömdes på innehåll vid avflyttning./E-beth

    SvaraRadera
  2. Verkligen. Om inte annat så var det ju värt mycket pengar. Går flygeln att rädda är bara den värd minst 50.000 kr

    SvaraRadera
  3. Jäsiken Sverker, vilket hus ni hittade, din Agnes och du! Chrustjev i tidningen och en massa tomma flaskor! :-O

    SvaraRadera