5 september 2013

Obama svek mig – men jag fick finare besök

INTE Nej, det är inte alls president Obamas Cadillac 1 som står här. Det är Görans inte-kan-bestämma-mig-bil (=jag går på el…nej bensin-nej el-nej bensin, nej el… nej fasen, jag kör på bägge) som står på min parkering. Det är misann finare besök än Obama.

Istället för att komma till mig och få en välbehövlig lektion i enkel matematik, roade sig den amerikanske presidenten i Stockholm. Men för min del spelade det ingen roll, jag fick finare besök!

I går kväll slog Obama runt med statsministrarna i de Nordiska länderna. Hur den stackars presidenten orkade upp idag efter en helkväll med dessa festprissar är beundransvärt. Han var så utschasad att han åkte bil de få metrarna från Grand hotell till slottet, där han stod ut med det muntra sällskapet i en halvtimme.
Nu är han på väg mot nya djärva mål. Det kommer nog bli kul på G20-mötet, när man inte klarar Matematik A.

Här hemma fick jag dock finare besök än en amerikansk president. Det var Göran som kom och hälsade på husse. Han kom norrifrån från sitt barnbarn som fyllde hela ett år.
Göran och husse gick på fotoskolan i Stockholm tillsammans på slutet av 60-talet. Bägge två har nu slutat skolan. Göran bor i en gammal sommarstuga i Vejbystrand och husse bor i en sommarstuga utanför Tranås. Så kan det gå.
I går kväll hade min husse och Göran bilaterala överläggningar i en varm och vänskaplig anda (=de drack vin), där de kom överrens om att det var bättre förr.
Nu är avspärrningarna borta och allt återgår till det normala.

Hej så länge
Sverker

Leg. gästmottagare

TOMT På mina helikopterplattor finns det inga presidenthelikoptrar och den avstängda vägen är helt tom. Ingen bensinslukande bil i sikte. Presidenten svek mig och hela det amerikanska folket.

FINBESÖK Göran är minsann finare än vilken president som helst. Särskilt sådana som har svårt att räkna. Besvikelsen övergick i fest!

VINKA Ingen lycka varar för evigt. Idag blev det dags för Göran att åka hem till Skåne. Obama förvisades till Ryssland, där han inte vill träffa den buttre Putin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar